Tad Morose – Modus Vivendi [Century Media/Target 2003]

Damn, så er der power metal på programmet igen. Svenske Tad Morose er nu nået til deres sjette fuld længde album. Og som altid bliver der leveret over the top, hamrende metal i suveræn stil.

Som altid er bandet meget klassisk i deres udtryk. Tordnende guitar arbejde, der hiver og slider i nakken. Fængende rytmer, betagende leads og fede harmonier. Guitar arbejdet er sgu på toppen. Og så er guitarernes lyd også alt for fed og så har de 2 spader, sindssygt meget plads i lydbilledet, suverænt.

Kompositionerne er fulde af energi og bliver leveret med stor entusiasme og vilje. Det er tydeligt at høre at kvintetten elsker deres musik. Et af højdepunkterne er vokalist Urban Breed. Han har stor fed og melodisk vokal. Der er masser af kraft bag hans udfoldelser, han lyder sgu godt. De mange baggrunds kor der bliver brugt på omkvædende er også fede. Det bliver sgu brugt alt for sjældent nu om dage.

Selvom Tad Morose benytter mange klassiske elementer, samt en del ting der kan betegnes som klicheer. Så rykker "Modus Vivendi" satme hårdt. Der er noget forfriskende over bandets spilleglæde og ligefremme power metal. Der er tonsvis af energi bag præstationerne. Musikken bliver kastet ud af højtalerne og ind i stuen, man kan ikke blive andet end betaget af dette. Et af de fedeste power metal albums i 2003, måske?

8,5/10