Prototype – Trinity [Massacre/Intromental/VME 2003]

Endnu et band der har slået sig på at spille kontrasternes spil. Prototype leverer alt fra afdæmpet jazzy småspil, til mere progressive metal stykker, til hård thrash. Og de formår faktisk at få det til at hænge sammen.

Sangskrivningen er helt sikkert bandets store force. De har formået at sammenflette de mange forskelligartede elementer meget godt. Og det er ellers her, denne type bands ofte falder i vandet. Men transitionerne er flydende og der er en rød tråd igennem numrene.

Man må også sige at musikerne kan deres kram. Der bliver leveret noget lækkert guitar spil. Både de progressive lækkerier, samt de hårde thrash grooves rykker. Og så er der mange okay riffs, og mange fede leads. Det meget varierede trommespil er også helt i orden. Der bliver leget med mange temposkift, samt mange små sjove off beat rytmer, der er meget jazz over spillet. Det samme kan siges om den store og fede bas. Den pumper hele tiden lige bag guitarerne og leverer vellyd hele vejen igennem.

Produktionen som "Trinity" har fået er også fed. Instrumenterne har fået utroligt meget plads. Og det kommer os til gode, for der bliver leveret klasse spil af alle instrumenterne.

Her er en skive der burde tiltale en masse folk. Eller så falder den i et hul og er for blød for nogle og for hård til andre. Det håber jeg dog ikke sker, for alle burde høre hvad amerikanerne laver. De har i hvert fald fundet den rigtige formel, det bliver spændende at følge dem fremover.

8,5/10