Easy Rider – Animal [Locomotive Music 2004]

Dette spanske band med en del år på bagen, er et helt nyt bekendtskab for undertegnede. Men hvilket nyt bekendtskab, hvis de har leveret den type musik, som er at finde på denne skive, siden de blev dannet i 1990. Så har jeg sgu gået glip af noget.

Musikalsk byder bandet på hårdtslående heavy metal med meget rockede tendenser og store boller. Der er masser af hårdt pumpede stykker, med masser af fedt guitarspil. Såvel rytme arbejdet samt de mange leads, der ofte tenderer til lir, spiller satme max.

Rytmesektionen leverer tonstunge rytmer, der er fængende, holder interessen fanget samt er meget varierede. Deroveni har vi den høje og alt for fede vokal. Der bliver skrålet og skreget på bedste 80’er manér og det holder sgu i denne sammenhæng.

Der er også en fed og røvsparkende lyd på skiven. Instrumenterne mudrer lidt sammen engang imellem, men det gør ikke så meget. Det bidrager bare til den beskidte atmosfære der ligger over albummet.

Sol, en håndfuld kolde øl og denne skive på max volumen, holder sgu hårdt. Dette er hårdtpumpet biker heavy rock, uden at det bliver stenet. Og så er der masser af fede 80’er metal elementer inde over musikken, uden at det på noget tidspunkt lyder støvet eller ud-dateret. Det eneste der trækker lidt ned, er de halvkedelige standard ballader, der bliver leveret efter sædvanen, det holder hårdere når Easy Rider hakker derudaf…

8/10