meduza_logo.gif (2906 bytes)

Efter at have set dette band optræde live og efter en lang nats snak med guitarist Stefan Berg og vokalist Apollo, havde jeg set frem til bandets debut skive "Now And Forever". Den skuffede ikke og i forbindelse med udgivelsen ringede den svenske guitarsvinger Stefan til undertegnede for at få endnu en lille snak.

meduzabb.jpg (10987 bytes)

Hey Stefan, Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv

Jeg spiller guitar, og det har jeg efterhånden gjort i 22 år. Jeg er inspireret af Rainbow, Yngwie Malmsteen, klassisk musik og diverse keyboardspillere.

I har lige udgivet jeres første album "Now And Forever", er du tilfreds med skiven

Yeah, men nu hvor jeg ser tilbage på indspilningsprocessen, ved jeg at vi kunne have gjort det bedre. Men det endelige resultat er helt sikkert godt. En af de ting som virkeligt irriterer mig er bækkenernes lyd, der er ikke nok power bag.

Hvordan er albummet blevet modtaget

De fleste anmeldelser har været positive, men der er selvfølgelig også nogle som ikke har kunnet lide det. Karaktererne ligger for det meste imellem 9/10 eller 5/10, men der har ikke været nogle virkelige dårlige anmeldelser. På interview fronten har der også været rimeligt travlt.

Hvad inspirerer dig når du skriver musik

Det svinger meget, inspirationen kan opstå når som helst. Det kan være små problemer i hverdagen, eller større ting som når ens hjerte bliver knust. Når der er noget som frustrerer mig så skriver jeg om det. Bl.a. omhandler ’Burn In Hell’ fundamentalister og deres latterlige gøren rundt omkring i verden. Oftest er det mine egne følelser som kommer til udtryk i numrene. Dog skriver jeg altid melodierne før teksterne, det er melodierne som er vigtige. Musikken skal også indeholde en masse følelser. Jeg prøver også at holde musikken så tæt på basis som muligt. Jeg kan ikke lide at lave numrene alt for progressive.

Hvorfor begyndte du i sin tid at spille guitar

En af mine venner spillede guitar og da han en aftenen glemte sin guitar hjemme ved mig samlede jeg den op, fordi jeg synes det så godt ud at stå med guitaren. Jeg øvede mig lidt på guitaren og efter 2 uger var jeg allerede bedre end ham der glemte guitaren hjemme ved mig. Det føltes mig naturligt for mig at spille på den og jeg blev meget hurtigt forelsket i guitaren.

Har du nogle guitar helte

Ikke på samme måde som jeg havde engang. Men jeg beundrer stadig mange. Især Yngwie Malmsteen, han er en rigtigt god guitarist. Men jeg kan nu bedst lide hans gamle materiale, især Alcatrazz og hans 3 første skiver er suveræne. Dengang spillede han direkte fra skridtet. Hans nye skiver er også meget fede, men jeg savner noget attitude, det er lidt for teknisk efter min smag. Derudover har Ritchie Blackmore, Michael Schenker, Eddie Van Halen og John Norum også betydet meget for mig.

Hvad er suverænt guitarspil efter din mening

Det er lidt svært at svare på, men det at have et godt hook i en solo er efter min mening meget vigtigt. Det hjælper ikke noget at leverer 1000 hurtige soloer, hvis folk ikke kan huske en enkelt når de er færdige med at lytte til dem. Derfor der skal være et hook som folk kan huske. Mange spiller rigtigt hurtigt og teknisk godt, de mangler bare et eller andet som gør deres musik specielt. Der er mange som ikke arbejder med en rytmisk/melodisk struktur, men bare en helvedes masse akkorder/noder og det gør at folk ikke kan huske hvad der er foregået. Jeg er heller ikke ret glad for det generelle guitarlir, det er sgu lidt overflødig.

Albummet har fået titlen "Now And Forever", hvorfor valgte i den titel

Nummeret ’Now And Forever’ er meget catchy og vi fik også ideen til coveret fra det nummer. Dog er der ingen direkte forbindelse imellem titlen på albummet og titelnummeret.

Er der et koncept bag albummet

Nej. Det er alt for hårdt at skrive konceptalbums. Derudover er der også en kæmpestor chance for at musikken og vokalarbejdet kommer til at lide under at skulle følge historien. Jeg synes ikke det er fedt at prioritere en historie frem for musikken, for mig er musikken sgu det vigtigste.

Vokalisten i bandet er Apollo, som blandt andet er kendt fra Time Requiem (før kendt som Majestic, red). Du indspillede albummet og havde ham med på tour lige efter du mødte ham, var det ikke lidt af en satsning, hvordan vidste du at han var den rette mand for Meduza

Jeg købte på et tidspunkt "Trinity Overture" med Majestic og jeg kunne straks lide Apollo’s feel. Jeg kom i kontakt med ham og sendte vores materiale til ham og han kunne godt lide det. Der var selvfølgelig nogle kommunikations problemer under den første øvning med ham, men dem overkom vi hurtigt. Vi har en rigtig god kemi, jeg vidste straks at han var den rette mand.  Vi har også allerede skrevet et par nye sange sammen.

Er han fast medlem af Meduza og er i ikke bange for at kollidere med Time Requiem’s planer

Han er fast medlem af Meduza. Selvfølgelig er der altid en chance for at de 2 bands vil have et eller andet på samme tidspunkt, men jeg er sikker på at vi kan få det til at virke. Jeg har mødt Richard Andersson (Mainman i Time Requiem, red) og han er en virkelig flink fyr. Indtil videre har der ikke været nogle problemer.

Albummet er produceret af Mike Wead, er du tilfreds med hans arbejde

Yeah, jeg er fuldt ud tilfreds med lyden. Skiven blev co-produceret af os, så vi var med inde over hele processen. Han har gjort virkeligt meget for os og han har også givet os en masse. Vi ville ikke lyde så godt, hvis han ikke havde været med inde over fra starten af. Den næste skive skal efter planen også produceres af Mike Wead. Den bliver lidt mere ekstrem end "Now And Forever" men kan ikke betegnes som progressiv, men dog noget mere progressiv end "Now And Forever" men stadig Meduza.

Hvordan foregår processen når i skriver nye numre. Bandet er jo lokaliseret i Piteå i det nordlige Sverige og Apollo i Göteborg, er det ikke svært at arbejde når i er så langt fra hinanden

Nej det er ikke så svært endda. Jeg skriver musikken og sender det til Apollo. Og vi skriver som regel også noget materiale sammen efter koncerter. Apollo har en masse frihed med sin vokal, men han skal nok blive rettet, hvis vi ikke føler at den passer til musikken.

I spillede en koncert på 1000Fryd i Aalborg i maj i år, var det en god oplevelse

Det var meget stressende, vi kom først for sent til færgen, fordi vi kom for sent til toget. Derudover var det også første gang vi var på scenen sammen med Apollo. Showet gik dog rigtigt godt, jeg havde en rigtigt god følelse bagefter. Vi spillede dagen efter i Tåstrup og det gik også godt.

Hvad vil fremtiden bringe Meduza

Det kommer an på hvor meget "Now And Forever" sælger. Derudover så fortsætter vi med at udvikle os stille og roligt, uden at ændre os for meget. Progressionen skal komme naturligt, det er farligt at forcere den og så skal vi beholde vores catchiness.

Vil de dele dine 3 alltime favorit skiver med os

RainbowRainbow Rising

RainbowLong Live Rock And Roll

Yngwie Malmsteen Rising Force

Tak for snakken, har du en afsluttende bemærkning

Tak for interviewet og så håber jeg at vi snart kommer til Aalborg igen, så vi kan få os et par øl igen!