delogo.jpg (5094 bytes)

Guitarist Gus G. svarer på spørgsmål angående bandets musikalske inspirationer og drivkraft og får en gang for alle slået fast at Dream Evil er et rigtigt band!

I har lige udgivet jeres andet album "Evilized", hvordan har pressen modtaget albummet

Indtil videre har vi igen fået gode anmeldelser… Pressen kan virkeligt lide vores nye album!

Har i hørt fra nogle fans endnu, hvordan tror du de vil modtage skiven

Well, vi mødte en del fans på vores europæiske tour med Hammerfall, og de kunne alle lide "Evilized". Vi solgte en masse "Evilized" skiver hver eneste aften, så det lader også til at vores fans kan lide skiven.

Blev i overraskede over hvor godt "DragonSlayer" blev modtaget

Ja, vi blev meget overraskede!! Vi forventede slet ikke så meget succes angåede "DragonSlayer".

de1.jpg (14967 bytes)Gus G. og Niklas Isfeldt

Hvorfor tror at fok så hurtigt er blevet hooket på jeres musik og stil

Jeg tror det er på grund af vores fængende sange og melodiske sange, folk kan lide simpelt og melodisk musik.

Hvorfor spiller i godt gammeldags heavy metal, har vi ikke nok true metal bands på scenen for tiden

Sorry, men vi ser ikke os selv som et true metal band. Det er bands som Rhapsody og Manowar, der repræsenterer den stil. Vi spiller bare den musik som vi elsker: Heavy Metal. Jeg vil godt indrømme at der er masser af bands indenfor genren for tiden, men de fleste er sikkert en gang lort. Jeg tror at Dream Evil har fået succes, fordi vi har den kvalitet i vores musik, som mange andre af dagens bands mangler.

Hvad forventer i af jeres nye album

Ikke ret meget, men igen lader det til at vi får noget mere end vi forventede. "Evilized" gik ind på den svenske mainstream hitliste som nummer 55!!! Det lader også til at vi sælger rigtigt godt og vores fan base bliver stærkere som dagene går.

Hvem er hovedkomponist i bandet og hvor finder i jeres inspiration

Vi skriver alle 5 musik og lyrik. Inspirationen kan komme fra alt og fra alle steder. Det er lidt svært for mig at forklare hvordan vi får inspiration til at skrive musik. Jeg tror, at fordi vi er musikere er det, det vi er bedst til, altså at skrive sange.

Alle numrene på "Evilized" besidder meget energi og er meget dynamiske og rammer rigtigt hårdt det rigtige sted, hvordan bibeholder i jeres entusiasme

Vi er et band der bruger meget tid og energi på at arrangere numrene så de bliver dynamiske. Vi sørger for at hvert nummer har en "personlighed" og det rigtige "spark". Dette er nogle af de kvaliteter som jeg synes det er vigtigt at musik har.

DE_GBGKalas_2002_09.jpg (20778 bytes)Wildoer, Isfeldt, Nordström, Shaw og Gus

Hvad er den drivende kraft bag Dream Evil, hvad kan i tilbyde verden

Vi tilbyder god musik som vil gøre folk glade (forhåbentligt, hehe!).

Var det ikke svært at finde de rette medlemmer til bandet

I starten var det kun Fredrik (Nordström, guitar) og mig. Efter at vi havde lavet musik sammen i et par måneder fandt vi Niklas (Isfeldt, vokal) og han tog Peter (Wildoer, bas) med sig. Snowy (Shaw, trommer) kom med i bandet, lige før at vi påbegyndte indspilningen til "DragonSlayer".

de2.jpg (10632 bytes)Gus G

De fleste af medlemmerne i Dream Evil har meget travlt med opgaver i andre bands og med at producere musik, hvor høj en prioritet har bandet for de involverede

Dream Evil er en prioritet for os alle. Selvfølgelig er de andre bands vi er involverede i ligeså vigtige som Dream Evil, min vi prøver at time vores aktiviteter, så der bliver ydet retfærdighed overfor dem alle.

Er Dream Evil et "rigtigt" band

Dream Evil ER et RIGTIGT band. Vi er et fuldt besat turnerende band, som folk så på vores 3 ugers tour med Hammerfall og Masterplan.

Niklas Isfeldt’s vokal er fantastisk, hvem er han

Niklas har sunget baggrundsvokal på Hammerfall’s 2 første skiver. Han spiller også i et coverband fra Göteborg og har gjort det over en dekade. Men hans debut med et band, var med Dream Evil. Jeg synes personligt at han er en af de bedste sangere der er på scenen i dag!

I skal på tour om ikke så længe, ved du om i kommer til at spille i Danmark

Well, vi har allerede spillet i København og det var fantastisk!!! Det lader til at vi har en del die hard fans i Danmark, så jeg kan ikke vente til at vi kommer tilbage!!!!!!

Hvordan er det at være vidne til et Dream Evil live show

Det er meget energisk og så har vi god kontakt til publikum. Vi opfører os meget naturligt på scenen og det lader til at folk kan lide det.

de3.jpg (11786 bytes)

Vil i altid optræde med jeres indspilnings line-up eller vil vi se session musikere hvis en har travlt med noget andet

Som jeg har sagt, så er vi et fuldt besat turnerende band. Når Dream Evil er på tour, så er alle medlemmerne med!

Hvorfor har i valgt at kalde bandet Dream Evil, har det noget at gøre med DIO albummet af samme navn

Selvfølgelig har det det. Vi er alle store DIO fans og vi syntes at Dream Evil er et fedt band navn. Century Media kunne også godt lide det, så vi valgte derfor at bruge netop det navn.

Vil du fortælle os dine 3 favorit skiver igennem tiden

ScorpionsTaken By Force

Yngwie Malmsteen Trilogy

Black SabbathMaster Of Reality

Tak fordi du har brugt tid på at svare på mine spørgsmål, hvis du har en afsluttende bemærkning eller 2, så værsgo!

Tak til alle som kom til vores koncert i Danmark og tak til læserne for jeres support! Vi håber at vi snart kommer til Danmark igen!

Stay Evil!