DistantThunder1_logo.jpg (19291 bytes)

Hvem kender ikke James Rivera's fantastiske vokal og hvem kender ikke Helstar. Vokalen har været tilstede på metal scenen i mange sammenhænge, siden at Helstar i sin tid gik helt i opløsning. Men nu er Helstar genopstået under navnet Distant Thunder, med Rivera som det eneste tidligere medlem. Stilen er stadig hårdtpumpet heavy metal med en meget varieret vokal fra hr. Rivera, rigtigt fedt. Så en mørk aften ringer Rivera til undertegnede fra en meget dårlig telefon forbindelse for at snakke om det nye band og den nye skive.

Du er nu klar med dit nye band Distant Thunder, hvorfor har du dannet bandet

Tiden var til det, det er noget jeg har ventet længe på, men nu følte jeg tiden var den rette til et Helstar comeback.

Du har været i stand til at få 4 gode musikere med dig i bandet, men hvorfor valgte du netop de 4

Det er gamle venner, jeg har kendt dem alle sammen i et stykke tid. Det er nogle lokale fyre og så er de gode musikere.

Hvad vil du opnå med Distant Thunder

Det som alle vil opnå med deres bands. Jeg vil have min musik ud til folk, så alle kan komme til at høre den. Og så håber jeg selvfølgelig også at der er nogle der kan lide den.

Albummet har været ude i en måneds tid nu, hvordan er det blevet modtaget

Rigtigt godt, de anmeldelser jeg har set har været positive og der har været meget godt feedback. Derudover har jeg har lavet masser af interviews.

Hvordan har du det med albummet

Det er et meget stærk album. Produktionen på albummet er kanon, der er en godt plot bag albummet, der vil tiltale alle science fiction fans. Og så er musikken selvfølgelig også god.

Du viser utroligt meget af din vokale færdigheder på albummet, hvorfor har du valgt at eksperimentere så meget

Jeg lytter til meget forskelligt musik og bliver inspireret fra mange forskellige sider. Det hele handler om fornyelse og udvikling, jeg gider ikke at synge som jeg gjorde for 15 år siden, i hvert fald ikke hele tiden.

Er du ikke bange for at skuffe nogle af dine gamle hardcore fans, når du synger som du gør på "Welcome The End"

Nej og indtil videre er der ikke nogle der har været skuffede over min varierede vokal. Man kan ikke synge på den samme måde i 20 år i træk. Man er nødt til at udvikle og forny sig. Hvis der er nogle der mener noget andet, så er de for close-mindede.

Er der nogle numre, hvor du er overrasket over den måde vokalen endte på

Ikke rigtigt. Jeg vidste hvad jeg ville og var meget sikker på mig selv. Jeg var lidt nervøs, men det hele virkede som det skulle. Det er fedt med de forskellige vokal typer.

Er du også med til at skrive musikken og hvad inspirerer dig

Yeah… jeg er med til at skrive musikken. Jeg ved ikke rigtigt hvad der inspirerer mig, det kommer bare, hehe. Udover traditionelt metal lytter jeg også meget til norsk og svensk death og black metal. Især bands som Dark Tranquility, Dissection, Dimmu Borgir, Old Man’s Child og finske Sentenced, siger mig meget. Der er en god melodi og en god atmosfære over de nævnte bands musik. Jeg kommer altid til at tænke på sne, når jeg lytter til deres musik. Og de fleste af deres cover artwork indeholder også billeder af sne, haha. Dog kan jeg ikke bruge så mange af elementerne derfra, når jeg skriver musik til Distant Thunder. Det er jo mere eller mindre traditionelt power metal. Hvad angår teksterne så finder jeg inspiration i min fantasi blandet med inputs fra hvad der foregår i verden.

Hvad vil du have at lytteren skal høre når han/hun lytter til Distant Thunder

De skal se historien bag albummet for sig. Historien er mere eller mindre som en film. Historien og musikken på "Welcome The End" er en helhed der skal nydes sammen.

distantThunder1_promoshot2.jpg (26274 bytes)

Du har indspillet Helstar klassikeren ’Run With The Pack’, hvorfor valgte du at gøre det

Det er for at vise at Helstar er genopstået i en anden form. "Burning Star" hvorfra nummeret kommer er en kanon skive, men den har en rigtig dårlig produktion.

Hvorfor så ikke genindspille hele albummet under Distant Thunder navnet

Det vil jeg ikke, Distant Thunder er ikke Helstar, det ville være forkert. Men derfor kan vi godt indspille et gammelt Helstar nummer engang imellem.

Du har været i metal verdenen i mange år efterhånden, hvordan bliver du ved med at finde inspiration til at fortsætte

Jeg elsker musikken, jeg er meget dedikeret til den. Det er en passion, det er den måde jeg lever på. Jeg blev ikke vokalist i sin tid, for at komme i rampelyset, nej jeg elsker at synge. Jeg er ikke sanger for at blive kendt, jeg er sanger fordi jeg kan lide det.

Hvordan synes du at fremtiden ser ud for Distant Thunder

Well, det her er jo bare begyndelsen, men vi er allerede på vej fremad. Vi skal til Europa til november og spille nogle koncerter. Og vi er signet på Massacre for 2 skiver mere, så det skal nok komme til at gå.

Du har taget navnet Distant Thunder fra Helstar albummet "A Distant Thunder", hvorfor valgte du netop det navn

Det er det perfekte navn, det er min favorit Helstar skive, det var meget let at vælge. Det er også for at fortælle at bandet er en fortsættelse af Helstar, uden at være Helstar. Fansene vil sætte de 2 ting sammen, så snart de hører albummet.

Vil du dele dine 3 favorit skiver igennem tiden med de danske heavy metal fans

Accept – Restless And Wild

Scorpions – Taken By Force

Judas Priest – Stained Class

Tak for snakken, de sidste ord er dine

Jeg håber at jeg en dag kommer til Danmark for at spille en koncert, det vil jeg vildt gerne. Derudover så tjek skiven ud! Især jer science fiction fans derude, vil være vilde med plottet bag historien på albummet.

Conducted: 02-07-2004