Fra Canada kommer symbiosen af ren brutalitet og smukt progressivt metal...

ICON.JPG (2884 bytes)LOGO2.JPG (4241 bytes)ICON.JPG (2884 bytes)

Første gang jeg hørte Into Eternity's musik var i halvstiv tilstand til en koncert i Aalborg i efteråret 2001. Efter showet fik jeg mig slæbt op til bandets guitarist og forsanger Tim Roth. Jeg fik en lille snak med ham og det endte med at han stak et eksemplar af bandets første skive "Into Eternity" i min hånd. Den fik jeg lyttet en del til i de efterfølgende uger. I starten af dette år dumpede bandets album nummer 2 "Dead Or Dreaming" ind i min postkasse. Det album viste sig at være en tak bedre end forgængeren og med sådanne 2 skiver, måtte jeg have et interview med manden bag det meste Tim Roth, så her er hvad han havde at sige...

intoeternityneon1.jpg (17055 bytes)

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv, og fortsætte med en introduktion af bandet

Hey alle sammen! Ok, her kommer det… Mit navn er Tim Roth. Jeg spiller guitar, samt synger ren vokal, samtidig med at jeg også tager mig af growlet i bandet. Jim Austin er vores trommeslager, og live tager han sig også af backup growls. Scott Krall er vores bassist, under vores koncerter synger han ren harmoni vokal. Den sidste i banden er Danny Nargang som spiller guitar. Han synger også ren lead vokal, samt synger harmonier, både live og i studiet. Jeg håber at i har forstået hvad de enkelte i bandet laver, haha!

Jeg tror ikke at der er mange danskere som kender til Into Eternity, så vil du fortælle os jeres band historie, samt jeres diskografi

Selvfølgelig… Bandet blev så småt dannet sent i 1997. Der blev skrevet nogle sange, og på det tidspunkt prøvede vi at finde os selv, som en gruppe! Scott, Jim og mig selv gik så i studiet og indspillede vores debut album "Into Eternity". Dengang havde vi også en keyboard spiller i bandet, som siden har forladt os. Vi shoppede albummet rundt og blev signet af hollandske DVS Records. De genudgav albummet med et ekstra nummer og nyt artwork! Danny Nargang kom med i bandet i år 2000, og derefter fandt vi virkeligt vores egen lyd! Nu vendte vi som en solid enhed tilbage til studiet i 2001 og indspillede vores andet album "Dead Or Dreaming". Så på nuværende tidspunkt har vi 2 CD’er i omløb og ser frem til hvad der skal ske i fremtiden. Det seneste album definerer virkeligt hvem vi er, og jeg er meget stolt af det!

I udgav jeres skive nummer 2 "Dead Or Dreaming" sidste efterår, er du tilfreds med albummet og hvordan er det blevet modtaget af pressen og jeres fans

Medierne har taget imod "Dead Or Dreaming" med åbne arme og anmeldelserne har virkeligt overrasket mig! Vi har haft et tons anmeldelser og 90% af dem har været positive. Som en kunster kan man ikke tage alting personligt, fordi alle har deres helt egen mening om bandet. Men når man nu har puttet så meget tid i at lave sangene, så vi håber virkeligt at alle lytterne vil kunne lide vores materiale. Vores fans har fortsat med at støtte os utroligt meget. Heldigvis har de også taget godt imod det nye album, og det er der betyder mest, da det er dem som køber skiverne. Hver eneste uge laver vi nye interviews og får nye anmeldelser, som vi skal tjekke ud. Så indtil videre går alting rigtigt godt!

Ligger der en dybere mening bag album titlen "Dead Or Dreaming", vil du forklare hvad den symboliserer

De fleste af vores tekster er meget mørke og depressive, men som et band er vi faktisk nogle meget glade mennesker! Haha. Jeg synes at man i heavy metal skal berøre de mørke aspekter i livet. Bare lyt et øjeblik til radioen, og så vil man høre nok glad musik for en hel livstid! Jeg er bare nysgerrig over at vide hvad der sker når man dør, og om man ender i en drømmelignende tilstand. Ved man at man er død? Eller er det bare ovre… Fade to black!? Det er hvad der ligger i album titlen. Hvordan krydser man over på den anden side? Vi synes bare at det ville være en fed album titel, så derfor blev det den! Jeg er ikke sikker på at der er nogen grund til at grave dybt ned i titlen, for at finde meningen. Jeg synes bare at det var et godt emne, og det passede godt til stemningen på albummet!

Into Eternity leverer musik som er komponeret med elementer fra mange subgenrer, hvordan vil du selv beskrive jeres musikalske stil

Vi spiller en form for hybrid af heavy metal. Der er sgu lidt af hvert blandet i det. Nogle anmeldere kan ikke klare det, og taber interessen for musikken. Men det har hele tiden været vores intention, at lave musikken som den endte! Jeg vil sige at vi er omkring 65% progressivt metal og 35% death/thrash metal. På "Dead Or Dreaming" ville vi have noget rigtigt tungt musik. Det tunge musik virker rigtigt godt i live sammenhænge. Den hybrid metal som vi spiller er vores lyd, og det er fuldstændigt med vilje! Jeg elsker kraften fra death metal, men det skaber noget mere variation, ved at mikse det med de rene vokal harmonier. Sådan vil lytteren ikke bliver træt af at lytte på albummet. På det seneste har jeg selv lyttet til en del progressivt metal.

Hvor finder i jeres inspiration

Film og bøger er en rigtig god måde at blive inspireret på, der er tonsvis information derude, hvis du vil have det. Selv internettet et godt redskab. Jeg er selv en film narkoman, så det hjælper meget. Jeg var ude at se filmen The Haunting, og da jeg kom hjem skrev jeg ’Unholy Fields Of The Dead’. Man ved aldrig hvornår inspirationen rammer en! Musikalsk er det straks svære at lave et nummer. Danny og jeg tager som regel en bunke riff med os, når vi skal øve med bandet. Under øvningen retter vi alle sammen tingene til, og får på den måde kreeret et nummer. Det at se et killer band live, kan være nok til at jeg bliver inspireret til at skrive en bunke riffs.

Er det ikke svært at lave et nummer med mange forskellige inputs, uden at nummeret bliver for komplekst at lytte til

Jo, det er en rimelig stor udfordring. Hagen ved det er at man altid skal huske på, hvad man vil have folk til at huske ved tracket. For os har det altid noget at gøre med et stort, og stærkt omkvæd. Noget som lytteren forhåbentligt nynner, efter at han er færdig med at lytte til pladen. Det er rigtigt fedt at skrive tekniske stykker, men man skal stadig have en sang, som kan løfte dem. Sangen er nødt til at flytte sig. Der er ingen regler, det er det fede ved musik. Det er kun kunst og kreativitet. Vi prøver altid at skabe en balance i vores musik, og vi retter altid på os selv. Hvis vi ikke gjorde det, ville hvert nummer være 12 minutter langt! Haha.

Hvor finder du inspiration til dine tekster

Læs sidste svar igen, haha! Indtil videre har jeg skrevet alle teksterne på begge albums, så de er temmelig personlige! Det er en god terapi for mig! Hvis jeg læser en god bog eller ser en god film, eller bare surfer på computeren. Kan være inspirerende nok til at skrive en tekst eller to. Også bare at komme hjem efter en dårlig dag på arbejdet, og samle guitaren op hjælper. Man ved aldrig hvornår inspirationen rammer. Bare se nyhederne senere i aften, der sker altid en masse skøre ting. Det hele kan drejes til tekster!

Vil du gå igennem "Dead Or Dreaming" nummer for nummer og fortælle lidt om dem

Ok, her kommer ingenting!

’Absolution Of The Soul’: Det er den ældste sang på albummet. Det har et godt groove og et sunget vers, så drengene synes det ville være en god åbner.

’Distant Pale Future’: Jeg ville have en sang hvor versene blev leveret med growls. Danny kom op med det store interlude i midten af nummeret, som er mit favorit stykke i sangen. Nummeret har rigtigt meget energi live!

’Shallow’: Det her er et nummer om en keyboard spiller, som vi fandt til bandet efter at den originale keyboard spiller Chris forlod det. Han holdt kun i 2 uger, fordi han ville være rig og berømt. Og det er ikke det dette band handler om! Efter at vi havde smidt ham ud, skrev jeg denne tekst om ham.

’Unholy Fields Of The Dead’: Dette nummer byder kun på ren vokal, hvilket er noget nyt for os. Teksten er inspireret af filmen The Haunting. Verset er pisse godt.

’Elysium Dream’: Det er definitivt mit favorit track på albummet! Det er det første nummer, som vi skrev sammen med Danny, efter at han kom med i bandet. Det har alt. Ren vokal, death metal vokal, kvinde vokal, duel leads, klassisk guitar, og nogle fede skæve breaks.

’Selling God’: Dette nummer omhandler folk, som går fra dør til dør og sælger deres religion. Det er et rimeligt lige på death metal nummer. Jeg kan godt lide soloen i midten af nummeret.

’Imagination Overdose’: Det omhandler stoffer som indtages med nåle. Vi har mistet nogle gode venner, og endda en tidligere band kammerat på grund af stoffer. Det kan virkeligt tage folks liv! Nummeret har et dejligt lille klassisk interlude.

’Dead Or Dreaming’: Det er titelnummeret på albummet! Er jeg død eller drømmer jeg??????

'Cyber Messiah’: Mange folk som jeg kender er afhængige af at surfe på internettet. Derfor skrev jeg en tekst omkring det, men har dog drejet det en smule! De tilbeder deres computer som en gud "Kiss your plastic cross"!

’Identify’: Dette er helt klarest det tungeste nummer på albummet! Det virker altid mere end godt i live situationer. Det bedste stykke i tracket, er soloen som jeg laver i midten. Jeg prøvede at lave den mærkeligt lydende og hurtig! Det er en death metal sang hele vejen igennem!

Cover artworket til "Dead Or Dreaming" er ligesom musikken, godt og komplekst. Vil du forklare ideen bag det, og hvor vigtigt er artworket for jeres udgivelser

Det er den utroligt talentfulde kunster Mattias Noren som har lavet cover artworket. Han er et ægte geni og et kæmpe talent! Vi mødte ham både i Holland, og så senere i Sverige under vores Europa tour. Han bor i Sverige. Artworket på de nye skiver fra Evergrey og Wolverine, er også nogle han for nyligt har lavet. Vi gav bare Mattias album titlen, og så kom han selv på resten! Artworket er glasuren på et album. Det er MEGET vigtigt, fordi det er det som griber øjet hos forhandleren. Iron Maiden går næsten videnskabeligt til værks med deres covers, de er altid rigtigt fede, og det er musikken også! En god og professionel indpakning er et must nu om dage. Der er en million bands derude, så det er med at være det, folket får øje på først. Selvfølgelig skal man også have musikken, som kan bakke resten af albummet op, det er faktisk også ekstremt vigtigt!

På jeres første album havde i en keyboard spiller med i bandet. Han er ikke længere, og selvom i stadig bruger lidt keyboards, så har i ikke fundet jer en ny mand til keyboardet. Hvorfor ikke det

Ja, vores keyboard spiller forlod bandet efter det første album. Han skulle være færdig med sin skole, og havde derfor ikke tid til at bruge nok tid på bandet. Vi er stadig venner med ham. Han er en rigtig fin fyr! På "Dead Or Dreaming" fik vi Chris (den tidligere keyboard spiller, red) til at hjælpe os med nogle af keyboard stykkerne. En af vores andre venner Rush, hjalp os også! Vi vil i fremtiden meget gerne have en fast mand til keyboardet. Vi vil faktisk helt have en kvinde til at styre tangenterne, som også kan synge! Det ville være perfekt for os. Måske læser hun dette interview netop nu! Det håber jeg… kontakt os!!!

Outdoor_Group_Photo.JPG (49796 bytes)

I efteråret 2001 var i på Europa tour, hvor i blandt andet besøgte Danmark og Aalborg, hvordan var touren og gigget i Aalborg

Det var suverænt at være i Europa! Den tour hjalp os meget, vi mødte en masse fede mennesker! Publikummet på touren var generelt også suverænt! Showet i Aalborg var varmt! Det var faktisk rigtigt varmt, det må have været 130° C i lokalet (Café 1000FRYD, red). Vi blev behandlet rigtigt godt af promoteren Casper. Han var en rigtig gentleman. Jeg husker at jeg drak lidt for meget dagen før! Vi spillede med et fedt band ved navn Low Down, det var killer! Wolverine var også med på touren med os. De er at andet fedt band, og nogle fede personer! Publikummet gav alle bands en kanon atmosfære at spille i, jeg kan ikke vente med at komme tilbage!

Hvad er i gang med lige nu, skal i spille nogle flere koncerter, er i gang med at lave nyt materiale, etc…

Lige nu har vi 5 sange klar til en ny udgivelse. Fremtiden ser meget lys ud for os! Vi har lige signet med et stort label i USA, og det er vi glade for! Det har været en hård kamp op ad bakken, men vi fortsætter! Når alt papir arbejdet er på plads, med den nye deal, så vil vi tilbage til Europa! Forhåbentligt i det sene efterår! Vores hovedprioritet er at spille så meget live som muligt, og vinde så mange folk som muligt over på vores side!

Vil i dele jeres 3 favorit skiver igennem tiderne med os

Selvfølgelig! Det er et cool spørgsmål! Problemet er bare at der er alt for mange fede skiver at vælge imellem. Jeg er blevet influeret af så mange forskellige bands, af diverse årsager!

Jim Austin (Trommer):

DeathSymbolic

CryptopsyNone So Vile

Dream TheaterScenes From A Memory

Scott Krall (Bas):

Rush 2112

Dream TheaterImages And Words

OzzyBlizzard Of Oz

Tim Roth (vokal & guitar):

MegadethRust In Peace

SanctuaryInto The Mirror Black

CarcassHeartwork

Danny Nargang (Guitar):

ToolÆnima

Alice Cooper – Killer

Iron Maiden - Piece Of Mind

Tak fordi du havde tid til at lave dette interview. Hvis vi mangler at komme ind på noget, er du mere end velkommen til at tilføje det!

Jeg vil bare sige tak for interviewet! Det er på grund af pressen, at det er muligt for os at sprede ordet om vores band! Tak igen! Jeg håber at alle som læser dette, vil tage tid til at tjekke vores nye album "Dead Or Dreaming" ud! Keep it METAL!!!!!