iniquity logo.jpg (13585 bytes)

Et af de toneangivende bands på den danske death metal scene, må siges at være Iniquity. Så hvad ville være mere naturligt end at få en snak med guitarist og growler Mads Haarløv om bandets nye gude skive "Grime" og alt andet omkring de københavnske dødshoveder. 

I har nu fået udgivet jeres 3. fuldlængde album "Grime", er i tilfredse med skiven

Absolut, jeg synes at det er en god opfølger til "Five Across The Eyes", den er også lidt hårdere end den. Layoutet på den nye skive er også bedre end på den forrige, som var alt for ensformigt, det er der heldigvis blevet gjort noget ved!

Hvordan vil du selv beskrive udviklingen fra "Five Across The Eyes" til "Grime"

Vi har presset os selv en del mere med det nye materiale, der er et bedre flow i melodierne og en bedre struktur i sangene. Vi har også sat tempoet op, samtidig med at vi har skabt nogle stykker med et mere catchy groove. Dertil har vi også fået skabt en bestialsk stemning af kaos over udspillet.

I havde lige fået etableret et fast line-up, og så smutter Brian Eriksen. Fik han for travlt med Corpus Mortale eller…

Vi synes ikke at han gjorde nok for bandet. Han brændte aldrig nok for at være en del af Iniquity, det havde tidligere været på tale, men dengang valgte vi at give ham en chance mere, for han er en rigtig fed og talentfuld guitarist. Desværre kom det ikke til at virke så derfor måtte vi sige farvel til ham og det er vi lidt kede af, da han som nævnt laver nogle fede ting.

iniquity_bw_bandphoto.jpg (20183 bytes)

Som ny guitarist har i fået Kræn Meier fra Sacrificial med i bandet, har han tid til at medvirke i begge bands

Jeg tror sagtens at han kan administrere at være i begge bands, det bliver sgu ikke noget problem. Han er en meget kompetent guitarist og han er meget pålidelig og en superflink fyr. Og så har han lært vores materiale lynhurtigt.

Er i tilfredse med hans arbejde

Det må jeg sige ja til! Han har masser af entusiasme og han har lavet et par riffs til bandet, så det er sgu godt.

Har i nu fundet det endelige Iniquity line-up, ville det ikke være rart at få styr på det engang for alle

Jo det ville det sgu. Sidste gang troede vi at vi havde det perfekte line-up, men det holdt bare ikke. Men som det kører nu, håber jeg satme ikke at tingene ændrer sig, men det er svært at garantere noget hvad angår de 2 ting Iniquity og line-up.

"Grime" har både hurtigere og tungere parter end forgængeren, og er en kende mere teknisk. Er det vigtigt for jer at udvikle jer fra album til album

Ja, det tror jeg. Vi gider ikke at lave det samme album en masse gange, det er sgu for kedeligt og vi har jo allerede Cannibal Corpse som gør det! Men selvom der er en masse nye elementer på det nye album, har jeg været tilbage ved "serenades" og hentet en del inspiration der. Jeg skrev jo halvdelen af det album tilbage i tiden. Men det er meget vigtigt for os som band, at vi hele tiden udvikler vores færdigheder. Det kommer sgu også ligeså stille af sig selv, da ingen af os gider at lave det samme to gange!

I har igen valgt at arbejde sammen med Jacob Hansen, hvad kan han bidrage med

Vi kan rigtigt godt lide at arbejde sammen med Jacob. Han har et rigtigt skarpt øre og så har han masser af tålmodighed og så får man sgu noget for pengene nede ved ham. Han ved som regel også hvad man vil have når man kommer. Dog skulle vi presse ham rigtigt meget for at lave vores lyd mørk denne gang, han er sgu mere til det polerede, men det mener vi bare ikke passer til Iniquity. Næste gang tror jeg dog at vi vil prøve noget nyt, det kunne være fedt at komme en tur op til Berno Paulsson, han har sgu efterhånden mange fede produktioner på bagen.

I har et rimeligt solidt navn herhjemme, er "Grime" jeres billet til et internationalt gennembrud

Det kan vi da kun håbe på! Mighty Music har et rigtigt godt netværk så albummet skal nok dukke op alle mulige mærkelige steder. Men det er sgu ikke det det handler om, vi gør hvad vi vil og spiller den musik som vi vil, vi vil ikke til at lave musik, så vi kan blive et stort og kendt navn, hvis vi gør det, er det sgu fedt, men det skal være på vores præmisser.

Hvad skal i lave i den nærmeste fremtid, ud og spille masse koncerter eller…

Vi har en del koncerter i Danmark indenfor den nærmeste fremtid. Vi vil også gerne på tour i udlandet, men det er satme så dyrt. Man kommer let til at smide 100.000 kroner for at spille i 20 min hver aften, og det er sgu mange penge, men hold kæft hobe ville det være fedt.

Hvad er hensigten med coveret, hvorfor ikke det normale fantasy cover af Petagno eller en anden

Vi syntes at vi ville prøve noget nyt, og da Bjarke Ahlstrand (Mighty Music, red) kendte nogle læge studerende som kunne skaffe nogle saftige billeder, lavede vi et cover ud fra en masse sammenflettede billeder. Jeg synes at billeder virker oms noget taget ud af en drøm, det er virkeligt forskruet. Billedet som er bag cd’en i coveret har jeg selv taget på min tur i Østen, det var i Kashmir området at jeg fandt motivet.

Du har haft en finger med i de fleste af teksterne, hvad inspirerer dig når du sidder og skriver

Discovery Channel er en stor inspirations kilde, jeg får ofte n ide når det kører i baggrunden. Det starter som regel med et ord, som bliver til en sætning og derefter til en sang. Tag f.eks. ’Poets Of The Trench’ som omhandler slaget ved Somme i 1. verdenskrig. Jeg så en udsendelse som omhandlede det og viste hvor mange som døde i et meningsløst salg, som ikke flyttede fronterne hverken frem eller tilbage. I ’Part II’ hører man en ung soldats tanker imens han ligger og er ved at dø. Han tænker tilbage på turen til fronten, hvor han fik en masse gode råd af en garvet soldat. Det er faktisk Thomas Fagerlind som har skrevet den poetiske tekst, det vidste jeg sgu ikke t han havde i sig.

Hvad er dine fortrukne temaer

Splatter og mord, det er ligesom det der styrer mest og det er jo også de klassiske death metal temaer. Men jeg skriver også om andre ting som nævnt er der 1. verdenskrig, der er også noget social realisme som er beskrevet på en kontroversiel måde, der er noget om stofmisbrug og sindslidelser. Jeg kommer rimeligt vidt omkring når jeg skriver tekster.

Hvad så når du laver musik, hvilke tanker har du så i baghovedet

Det er sgu sjældent at jeg har nogle tanker i baghovedet. Jeg flytter som regel bare fingrene til det lyder godt. Nogle gange finder jeg også på et riff imens jeg sidder i en bus eller lignende, men det har jeg ofte glemt når jeg igen kommer i nærheden af en guitar.

Hvad lytter en habil guitarist og growler til, det kan i få et lille glimt af her

Dark AngelLeave Scars

Autopsy Mental Funeral

Morbid AngelAltars Of Madness

Af andre ting kan der også nævnes Black Sabbath og Deep Purple, og så styrer Carcass’ "Necrotism" også hårdt.

iniquity_bandtotal_edit.jpg (38344 bytes)