horizon_logo.gif (12055 bytes)

Da jeg første gang hørte Horizon's musik var der sgu noget over det som greb mig om bollerne. Jeg hankede derefter op i mainman, guitarist og sanger Patrick Hemer for at høre hvad han havde at fortælle om bandet.

horizonbb.jpg (14131 bytes)

Vil du starte med at fortælle lidt om dig selv, hvor gammel er du, hvad lavede du før Horizon, hvorfor spiller du metal og så videre

Horizon består af 4 mennesker som alle har været professionelle musikere før vi begyndte at spille sammen. Vi spiller metal fordi det er den musik som vi har tilfælles. Vi er alle gamle nok til at købe alkohol og unge nok til at starte et nyt band op, som vi er sikre på vil slå igennem.

I står for at skal udgive jeres fede debut skive, er i tilfredse med den

Vi er meget tilfredse med albummet. Vi har fået lavet en velbalanceret samling af sange, som vil give alle en god ide om hvad Horizon handler om. Og jeg tror også at der på skiven er mange hints til hvordan bandet vil komme til at lyde i fremtiden. Hvad angår salget af albummet så blev det udgivet for 2½ måned siden og de første resultater har været virkeligt positive, der har været et par dejlige overraskelser i Brasilien og Rusland.

Hvordan vil du beskrive Horizon’s musik til en som ikke har hørt det

Det er svært at sætte vores musik i bås, selvom vi godt ved at der er masser af mennesker som allerede har sat os i bås, vil vi ikke gøre det imod os selv. Den overordnede lyd resulterer fra vores metal baggrund og vores kærlighed til store og kraftfulde produktioner. Derudover er vores musik også fyldt med elementer fra andre genrer. 2 af mine favorit skæringer fra albummet er ’Living In Danger’ og ’Put Your Money Where Your Mouth Is’, i begge de numre er der tung riffing mikset med store baggrundsvokaler, klassiske influerede passager og blues elementer. Begge tracks repræsenterer vores stil meget godt.

Hvem skriver musikken i bandet, og hvorfra stammer influenserne

Jeg har komponeret cirka 90% af albummet. Horizon er et guitar orienteret band og det er derfor musikken naturligt nok kommer fra guitaristen. Men Krissy (Friedrich, trommer) kan også få nogle gode rytmiske ideer. Jeg håber også at bandet vil komme med noget kompositorisk input til det næste album, det vil nemlig medvirke til at gøre musikken endnu mere varieret.

Når vi snakker influenser, vil jeg sige at vi er alle influeret af lyden og attituden fra de store metal bands, men også af virtuosernes spil i thrash era’en, da vi var teenagere. Vi har alle studeret musik indenfor vores respektive felter og det har hjulpet os med at opdage vores sande kærlighed for musikken. Krissy har gået på jazz skole, Vinnie (Angelo, keyboards) har studeret klassisk klaver og kender alt fra Bach til Boulez og jeg har selv spillet med blues og jazz rock bands for at udvide mit feel og improvisatoriske evner. Alt dette har hjulpet os med at blive mere fuldendte og åbne musikere og jeg håber at det kan høres i vores musik.

Hvad med teksterne, hvem skriver dem

Jeg har skrevet næsten alle teksterne på albummet. Jeg var hovedkomponisten og jeg er også sangeren, så jeg endte med at skrive teksterne. Men ligesom med musikken, håber jeg at andre i bandet i fremtiden vil tage del i tekstskrivningen.

Vil du fortælle lidt om teksterne

Lyrikken er baseret på virkeligheden og på den menneskelige natur. Det kan være korte historier ligesom ’Freedom’ og ’Caught In The Middle’. De kan beskrive en karakter ligesom ’Hometown Star’ og ’Put Your Money…’ eller forskellige situationer. Pointen er altid, at ,man altid skal prøve at forblive positiv selvom der er udsigt til vold eller aggressiv opførsel.

Hvorfor har i valgt at kalde bandet Horizon og hvad symboliserer det og hvad betyder det for dig

Først af alt ville vi have et bandnavn, som ikke minder om de sædvanlige band navne. Selvom vi alle er til metal, kan vi også lide andre musikalske stilarter og vi ville have muligheden for at krydse heavy metal grænserne når vi har lyst. Det ville virke mærkeligt hvis vi hed Armaggedon eller Morbid Lobotomy. Vi ville også have et navn som kan holde i længden, hvis vi også spiller i bandet om 20 år. Vi valgte Horizon fordi det giver os plads, en slags frihed uden grænser. Derudover er det også et navn som er meget let at huske og ordet er næsten ens på alle de europæiske sprog.

Hvad med titlen på albummet "The Sky’s The Limit", der må ligge en dybere mening bag det

Talemåden "The Sky’s The Limit" betyder at alt er muligt. Og vi synes at det var en god måde at beskrive vores stil samt vores ambitioner.

Umiddelbart virker det som om at albumcoveret hænger sammen med både bandnavnet og album titlen, men hvad symboliserer artworket med dine ord

Well, det kan jeg nu ikke rigtigt sige! Vi havde givet artworket til Massacre, men de syntes at vores cover var for kedeligt og valgte at lave om på det. Så før de begyndte at komme med forslag, fortalte vi dem at vi ikke ville have det typiske heavy metal cover med kranier, krigere, drager osv. Derefter kom de op med nøgle tingen, vi synes det var okay og det var i hvert fald ligeså godt som alle sværd i verden.

Det lader til at i går meget op i jeres image. Bandnavn, artwork, musik, tekster osv. følger hinanden og skaber en højere enhed. Er det en korrekt antagelse og hvorfor føler i at det er vigtigt at bygge et album som i har gjort

Du har ret, vi går meget op i det. Vi synes at det er vigtigt at alle elementerne spiller sammen, og det hjælper til at skiven får mere gennemslagskraft. Du har gættet at vores tidligere artwork hang sammen med vores bandnavn samt titel. Det er korrekt, det var faktisk baseret på et billede af himlen, så det lader til at det virker.

Det ser umiddelbart ud til at det er dit og Krissy’s Friedrich’s band, er det korrekt

Jeg skulle svare ja, da det er os der har dannet bandet, ligesom vi også har produceret albummet og vi vidste at vi kunne klare det sammen. Men det er heller ikke sådan at vi har indført et diktatur. De andre medlemmer er blevet valgt med henblik på at vi skal arbejde sammen som et band. De blev ikke valgt for at arbejde for Krissy og mig, der er en stor forskel.

Hvordan startede det hele og hvor fandt du de andre musikere

Jeg har kendt Krissy i meget lang tid og vi har tidligere arbejdet sammen i andre projekter, vi er gode venner og vidste at vi kunne lave noget godt sammen. I 1998 blev Krissy færdig med at bygge et studie hjemme ved sig selv. Vi besluttede os så for at det kunne blive startskuddet til at producere vores eget band. Da vi begyndte at sætte bandet sammen, tænkte vi over hvem de bedste musikere som vi havde spillet sammen med tidligere var. Vi havde begge spillet sammen med Bruno (J. Frank, bas) og vidste at han var rigtig god på sit instrument og en rigtig fed fyr. Krissy havde også været med til at arbejde på en produktion af et band hvor Vinnie medvirkede og så hvor god han var.

Når et band som Horizon består af rigtigt gode musikere, sker det ofte at det hele drukner i lir. Men i har også rigtigt godt styr på jeres sangkonstruktioner og byder ikke kun på individuelle show offs, hvordan har i formået det

Vi synes at en god sang er basis elementet for alting. Når man først har lavet den gode sang, er det let at indbygge de andre ting. Men hvis du ikke har den gode sang, så går det galt.

Tror du at Horizon har chancen for at slå igennem på en for tiden overfyldt metal scene

Jeg tror virkeligt på det. Jeg tror at vores største fordel er at vi spiller på mange strenge og at vi mikser dem temmelig unikt. Da vi kun spiller hvad vi selv kan lide at lytte til, har vi ikke gang i noget trendy metal, det skulle især hjælpe os i konkurrencen i blandt de bands som kopierer hinanden og hvis influenser lader til at være de samme.

Promo materialet fortæller at dig og Krissy Friedrich tidligere har spillet sammen i nogle bands og at i har medvirket som studie musikere på en bunke albums. Dog er der ikke nævnt nogle band navne, vil du guide os igennem jeres karrierer

Jeg er bange for at det vil blive for langt og kedeligt at remse det hele op! Vi har godt nok lavet en del ting i fortiden, men vi har besluttet at vi ikke vil tale om det på nuværende tidspunkt. Der er ingen grund til at give pressen en masse kedelige detaljer og vi vil heller ikke være med til at spilde vores fans tid og penge, på at lede efter en masse obskure udgåede skiver, som vi ikke er særligt stolte af. Vi ved at der en eller anden dag, dukker noget af vores gamle materiale op. Hvis det ender med at Horizon bliver store, ender det nok også med at vores navne dukker op i promotion øjemed, bare for at sælge skiverne. Vi har intet problem med det, men på nuværende tidspunkt vil vi holde fokus på Horizon og vores fremtid.

I har et bredt udvalg af forskellige numre på jeres album, er det vigtigt for jer at vise i kan spille på mange strenge, hvilke parter er vigtigste for jer

Vi har ikke valgt at gøre musikken varieret for at vise hvad vi kan. Vi kan bare lide mange forskellige ting og så variationen kommer helt naturligt. Vi prøver bare at lade vores hang til heavy metal være den samlende faktor i vores musik.

Hvad vil opnå med jeres musik og har i et budskab til verden

Vi vil gerne have fat i de folk som sætter alting i bås og gøre dem forlegne og tvinge dem til at opfinde nye begreber for at beskrive vores musik.

Hvornår vil vi høre nyt materiale fra jer, hvor ambitiøs er bandet

Vi har planlagt at påbegynde arbejdet på et nyt album meget snart, fordi vi gerne vil udgive det indenfor det næste år. Sikkert på Massacre Records igen. Vi er også på jagt efter en ny forsanger. Jeg indspillede vokalen på albummet, fordi jeg også sang på demoerne og alle opfordrede mig til at gøre det. Derudover var det også en måde at få afsluttet indspilningerne hurtigt, og uden at skulle bruge tid på at finde en forsanger. Men nu har vi virkeligt brug for en sanger da det er for meget for mig at skulle spille guitar og synge i live situationer. Jeg vil hellere koncentrere mig om at spille nogle komplicerede guitar stykker end om at skulle synge.

Vi har mange ambitioner, jeg tror at det er usædvanligt at møde musikere som ikke vil sælge mange albums og som ikke vil være berømte. Så det er hvis et temmelig indlysende svar. Men vi vil også nå udover det gængse metal publikum, fordi vi synes ikke at vi laver undergrunds musik.

Vil Horizon spille live og er der nogle koncerter planlagt

Der er ikke noget planlagt for tiden, da vi foretrækker at toure som et 5 mands band og ikke som de 4 vi er nu. Men så snart vi finder en lead vokalist er vi klar, det sker forhåbentligt før vi udgiver vores næste album.

Vil du indvie os i dine 3 favorit skiver igennem tiderne

CacophonyGo Off!

Rimsky-Korsakov Scheheradzade, London Symphony Orchestra, André Previn 1968 recording

RainbowOn Stage

Tak fordi du tog dig tid til at svare på dette interview, hvis du har noget at tilføje, værsgo

Jeg håber at i alle vil kunne lide "The Sky’s The Limit" og at i alle vil føle den sjæl som vi har lagt i albummet!