CONSORTIUM PROJECT

Jeg stiftede første gang bekendtskab med Ian Parry og hans Consortium Project, da deres andet album "Continuum In Extremis" udkom. Siden da har der været lidt stille omkring projektet. Indtil det blev offentligtgjort at Century Media havde samlet projektet op, for at udgive det tredje album "Terra Incognita (The Undiscovered World)". I denne forbindelse svarede den sympatiske forsanger og iscenesætter på undertegnedes spørgsmål

consortium.jpg (13908 bytes)

Hvornår fik du ideen til at lave The Consortium Project og hvad vil du opnå med det

Tilbage i november 1998, indspillede jeg de første numre med nogle af medlemmerne fra Kamelot i Tampa, Florida. Jeg havde travlt med at skrive numre til det, der skulle blive mit fjerde solo album. Og da jeg inviterede musikere fra Europa og USA, tænkte jeg woh! Med 14 mennesker involveret, er det som et projekt. Da kom jeg på navnet Consortium, som er et term fra forretnings verdenen, men i stedet for at samle multi-nationale selskaber, samlede jeg multi-talentfulde internationale musikere sammen.

Har du nået dit mål

Mit ultimative mål er at få enten en hit single eller et hit album, som folk vil huske mig for. Så jeg arbejder stadig på at nå det mål.

Troede du nogensinde at du ville nå så langt, som du har nået med The Consortium Project

Nej, jeg synes det er fedt at jeg har fået indspillet og udgivet alle 3 albums og har fået lavet et godt koncept.

Hvordan blev historien bag albumene lavet, var det hele skrevet på forhånd, eller blev den lavet fra album til album

Jeg skrev hver album og numrene dertil, som tiden gik. Konceptet for consortium, startede med C 2, og slutter med en lykkelig ende på C 3. Ligesom George Lucas gjorde med Star Wars, er jeg vendt tilbage til begyndelsen og har skrevet historien til C 1. Som Century Media, genudgiver senere i år, med bonus numre.

Du har nu formået at skrive 3 koncept albums, som virker, noget som andre bands som regel ikke formår. Hvordan er det lykkedes for dig at få historien til at virke

Jeg tror det handler om at planlægge tingene i god tid. Hvad angår koncepterne, så har jeg været interesseret i at skrive historier, lige fra jeg gik i skole. Til at jeg skrev ’Sleeper Wake’, dengang jeg sang i Vengeance tilbage i 1991 (nummeret blev også brugt på Ayreon’s "Universal Migrator" album). Og jeg har også skrevet et koncept til Elegy, ved navn "Manifestation Of Fear", som blev udgivet i 1998. Alle disse ting har været med til at formulere mine ideer og koncept historier meget bedre.

Hvor meget indflydelse har du haft på musikken, er du med når musikken bliver skrevet. Eller koncentrerer du dig fuldt om historien og vokalen

Jeg har prøvet at skrive flere numre med mine kollegaer Stephan Lill (nummer 3), Jan Bylsma (nummer 9) og Joshua Dutrieux (nummer 1, 2, 4, 5, og 8). Joshua som også styrer keyboardet i Elegy, som jeg faktisk bragte ind i bandet, har bragt en mere original analog synth lyd med sig. Det har gjort albummet mere symfonisk og stadig moderne neo-klassisk under de tunge stykker.

Det musikalske niveau er igennem alle 3 albums, blevet hævet fra album til album, og er på det nye album helt i toppen. Musikken er mere kraftfuld og mere hårdtslående end før, hvordan ser du selv på bandets udvikling

Jeg havde aldrig regnet med at få så meget anerkendelse med Consortium Project. Men at få anerkendelsen, samt at få albumene udgivet over hele verden er fedt. Det er en stor ære for mine kollegaer, som har gjort et kanon stykke arbejde. Og får mig selv som producer og sanger.

Hvad er mest vigtigt for dig, de fængende parter eller de progressive stykker

Jeg synes at hver del af musikken er lige vigtig.

Hvad gør efter din mening en sang stærk

Et stærkt og kompakt arrangement, et fedt guitar riff, en god vokal melodi og en keyboard hookline.

Hvordan vælger du musikere til dine udgivelser

Jeg var på tour med mit band Elegy i 1998, sammen med Kamelot. Der mødte jeg guitarist Thomas Youngblood og trommeslager Casey Grillo. Jeg fortalte dem mine ideer og Casey, tilbød mig at indspille i sit studio Above The C i Tampa, Florida. Patrick Rondat mødte jeg tilbage 1991, da jeg spillede sammen med Vengeance, ved en festival i Sydfrankrig. Og jeg har arbejdet med Tamas Zsekeres i Ungarn, hvor jeg skulle indspille et live album i Budapest. Derudover inviterede jeg også medlemmerne fra Elegy, til at spille med i Consortium Project, sammen med nogle andre.

Har du nogensinde tænkt på at udgive Consortium Project historien som en bog, eller lave det til et film manuskript

Det har jeg faktisk, jeg håber på at "Terra Incognita" kunne blive omskrevet og scriptet til en musical eller et teater stykke. Hvis det ikke sker, vil jeg starte med at skrive historien i detaljer og udgive den som en novelle.

Er Consortium Projektet slut nu. Historien lader til at være lukket, nu hvor "the monomales" og "the neophems" lever sammen

Well, nu må vi lige se om der er nogle der gider at købe albummet, i stedet for at kopiere det illegalt. Så jeg vil ikke sige at det er definitivt slut.

Hvordan er din kontrakt med Century Media, vil vi snart høre mere til dig

Det går godt med Century Media. Da jeg blev signet af dem, ledte jeg efter en verdens omspændende deal. De ikke alene roste mit arbejde med albummet og produktionen af det. Nej de tilbød mig også straks en verdensomspændende deal. Meget cool, Jeg håber at udgive flere ting på selskabet i fremtiden, måske startende med en genudgivelse af C 1.

Hvad bliver det næste projekt fra dig og hvornår kommer vi til at høre det

Jeg skriver for tiden nye numre, til et solo album, det vil blive noget helt anderledes. Derudover håber jeg at komme til at arbejde sammen med Andre Andersen på nogle numre i løbet af 2004.

Hvorfor startede du med at synge/arbejde med musik

Jeg startede med at synge hard rock i England i 1978. Jeg flyttede mig over imod progressivt metal i 1995 på mit 3. solo album og så senere i 1996, kom jeg med i Elegy.

Har du nået de mål du satte dig, da du startede, er du i gang med at udleve din drøm

Næsten, jeg vil stadig udgive en hit single eller et hit album, så folk vil huske mig.

Vil du dele dine 3 favorit skiver med os

Peter Gabriel – So

Queensrÿche – Empire

Dream Theater – Images And Words

Tak fordi du har svaret på mine spørgsmål, hvis du har noget at tilføje, så værsgo

Til alle dine læsere, pas på jer selv og køb venligst albummet (lad være med at kopiere det). Vi tager snart på tour og så ses vi alle.