Blood Red Throne - black.jpg (32562 bytes)

Blood Red Throne-1l.jpg (11958 bytes)Blood Red Throne-21l.jpg (8316 bytes)Blood Red Throne-3l.jpg (10032 bytes)Blood Red Throne-4l.jpg (13382 bytes)Blood Red Throne-51l.jpg (7816 bytes)

Da Hammerheart signede dette band skabte selskabet en stor hype omkring det, især på grund af Tchort's medvirken. Debut albummet "Monument Of Death" er da også men ganske fed sag, så da jeg fik chancen for at udspørge de norske mørkemænd om en ting eller to, greb jeg den. Her er hvad jeg fik uf af min snak med guitarist Tchort.

Vil du starte med at introducere dig selv, hvorfor spiller du metal og hvorfor i Blood Red Throne

Hej, Jeg er Tchort! Jeg er guitarist, sang og tekstforfatter i Blood Red Throne, udover at medvirke i end del andre bands. Jeg spiller metal fordi det er den musik stil som er tættest på mit hjerte og min sjæl. Hvis jeg var ude efter berømmelse og hurtige penge, havde jeg nok valgt en karriere indenfor pop musik… Grunden til at jeg spiller i Blood Red Throne og grunden til at jeg dannede bandet, var fordi jeg havde et ønske om at vende tilbage til mine musikalske rødder, som er death metal. Jeg har spillet i adskillige black metal bands igennem 10 år nu, så jeg ville gerne vende tilbage til den stil som jeg spillede, før jeg begyndte med black metallen.

Hvad så med en kort introduktion af resten af bandet

Der er den anden guitarist Død (som jeg spillede med i næsten 3 år i Satyricon), trommeslageren Freddy B, en rigtigt god trommeslager som normalt bliver hyret af jazz- og blues promotorer, for at spille med de store musikere når de besøger Norge. På bas har vi Erlend C, som også er med i Dismal Euphony tror jeg nok. Vokal arbejdet er leveret af en af vores gamle venner, Mr. Hustler. Han og Død har også et simpelt, groovy death metal projekt sammen kaldet Cobolt 60.

Hvad vil i opnå med Blood Red Throne, har i et mål med bandet

Vores mål er at etablere bandnavnet, Blood Red Throne, som et seriøst og professionelt studie- og live band. Vi prøver at lave en musik som passer både på albums og i live situationer, så begge aspekter er vigtige for os.

Hvordan kom i på at spille den stil som i gør i dag

Som jeg har nævnt, har jeg spillet death metal før, så det var ikke noget nyt for mig, men mere en fortsættelse af mine gamle sange og riffs. Da meget af det materiale som jeg skrev for 10 år siden er brugt på albummet. Jeg synes at death metal er meget energifyldt og aggressivt, og det er det som jeg finder attraktivt.

Hvad gør Blood Red Throne specielle sammenlignet med andre døds metal bands

Om vi er specielle sammenlignet med andre vil jeg lade være op til andre at afgøre. Men for os er det specielt, på den måde at det er vores band og vores musik, og vi har stor tiltro til det som vi laver. Vi synes at vi musikalsk leverer noget specielt, på den måde som vi kombinerer aggression og blast beats, med tunge rytmer og headbanging parts. Jeg synes vores musik er meget mere solid end det som mange nye bands leverer. Jeg synes også at vores musik passer rigtigt godt til live situationer, da det er let at komme ind på, også for lytteren.

Hvilke bands inspirerede dig da du først kom ind i scenen, og hvilke bands har inspireret dit arbejde og lyden på "Monument Of Death"

Jeg var meget inspireret af de almindelige rock/metal bands som WASP, Motörhead, Kiss, Ozzy Osborne osv. Da jeg startede med at spille metal, kunne jeg ikke spille på noget instrument, så jeg lærte mig selv det, ved at spille cover versioner. Jeg spillede blandt andet tracks fra SOD, Metallica, Sepultura og Slayer.

Når det kommer til Blood Red Throne, tror jeg stadig at det er de samme bands som har påvirket min stil, da jeg stadig bruger mosh/headbanging parterne, som jeg lærte at spille ved hjælp af SOD. De tunge rytmer og headbanging parter som jeg lærte ved at spille Sepultura og Slayer sange hænger også stadig ved. Direkte fra death metallen, tror jeg at det er bands som Cannibal Corpse, Deicide, Suffocation og gammelt Gorguts ,som har spillet en rolle.

BRT-2.jpg (48842 bytes)BRT-4.jpg (29693 bytes)

Er det med vilje at i skaber en del problemer for jer selv, og på den måde for en masse omtale, lige som med jeres suicide kits, band billeder osv.

Nej det er ikke planlagt at vi skal skabe problemer, men det var et mål for os at skabe et gennemført album. Temaet er døden og det element prøvede vi at skabe i alle aspekter. Musikken, teksterne, billederne, barberbladet som følger med suicide kittet osv. Man kan vel godt sige at vi prøvede at lave et koncept album, selvom det i realiteten ikke er det, hvis du ved hvad jeg mener.

Når i nu kan lide at skabe røre i vandet, hvorfor er coveret på "Monument Of Death" ikke mere kontroversielt og hvad symboliserer blodet

Vi ville lave noget anderledes, jeg synes at der tusinder af brutale covers i omløb, og vi har aldrig snakket om at vi skulle have det mest brutale artwork nogensinde. Vi valgte derfor noget simpelt med meget effektfuldt. Det er simpelt men fanger øjet, ligesom vores musik er simpelt men catchy. Blodet i sig selv symboliserer ikke noget, men er ofte en henført betydning til død, og det passer sammen med resten af artworket.

Er Blood Red Throne et kortlivet projekt eller et "rigtigt" band, er i begyndt at arbejde på nyt materiale osv.

Jeg vil sige at Blood Red Throne er et fuldtids band, da vi allerede har skrevet materiale til vores andet album. Der vil også blive udgivet en MCD og en 10" skive tidligt næste år, med nogle gamle demo skæringer og et track som vi har lavet til "Nordic Metal II" kompilationen, et cover nummer osv. Vi har også for nyligt signet en merchandising deal og en kontrakt med en booking agent, så vi har planer om at blive her et stykke tid.

Hvilket track på albummet er din favorit, fortæl noget om nummeret og hvorfor du lige kan lide det

Jeg er rigtig glad for den sidste sang ’Path Of Flesh’, måske fordi det var det sidste nummer som jeg skrev til albummet, så jeg har ikke fået nok af det endnu, hehe. Nej…det kombinerer fede heavy metal rytmer og nogle hurtige virkelige aggressive stykker, jeg synes at det endte rigtigt godt. Det første track på skiven er også rigtigt fedt, og meget fedt for mig at have udgivet, da jeg skrev riffene for 10 år siden. Det er fedt at se at jeg ikke spildte min tid, ved at skrive dem dengang… og de sparker stadig voldsomt røv.

Vil du guide os igennem "Monument Of Death" og fortælle lidt om hvert track

Det første track ’Portriat Of A Killer’, var den første sang som jeg skrev til Blood Red Throne og alle riffene undtagen 1, er 10 år gamle. Teksten er også skrevet for nogle år tilbage og er formet som en hyldest til en morder.

’Souls Of Damnation’, var det sidste nummer som Død skrev til albummet, og det blander nogle tunge death metal rytmer med nogle mere traditionelle black metal riffs. Det var noget nyt for os, men jeg synes det endte godt.

’The Children Shall Endure’, var den første sang som Død skrev og det var også på vores demo "Deathmix 2000". En fed sang, som vi ændrede slutningen på da vi indspillede demoet.

’Dream Controlled Murder’, er den første tekst som jeg skrev til albummet. Tracket åbner med et black metal-agtigt riff, men derfra er resten rent død. Jeg synes at der er en masse seje finger riffs.

’Mary Whispers Of Death’, er et typisk live nummer med tunge rytmer og en aggressiv midt part. Halvdelen af riffene er 10 år gamle, imens resten er helt nye. Jeg ser virkelig frem til at spille den her live.

’Ravenous War Machine’, den berygtede skæring fra vores demo. Dette track fik virkelig god feedback fa labels, radio stationer og pressen, da vi sendte demoet ud. Jeg synes versionen på demoet er bedre, det indeholder meget mere rå energi. Så jeg er sikker på at demo versionen, vil være at finde på den kommende MCD.

’Malignant Nothingness’, et track som vi startede på som noget af det første da vi lavede materialet, men som var et af de sidste numre som vi fik gjort færdigt. Jeg synes slut resultatet er meget godt og jeg er meget glad for vokal arbejdet på tracket.

’Monument Of Death’, track nummer 2 som Død skrev til albummet. Det var originalt indspillet til "Nordic Metal II" kompilationen, men selv om første gang blev indspillet for 2 år siden, er det stadig ikke blevet udgivet.

’Path Of Flesh’, den sidste sang som jeg skrev til albummet. Som jeg nævnte tidligere bliver der kombineret nogle tunge rytmer, men nogle rigtige aggressive blast beats og en masse fede riffs. Vokalen endte, også på dette track, rigtigt fedt.

Da vi først fik en vokalist med i bandet 2 uger før vi gik i studiet, er alle vokalerne improviseret under indspilningerne. Og når man tænker på at Mr. Hustler er trommeslager og ikke sanger, er vi meget glade for det arbejde som han har leveret på albummet.

Hvad er den "Blod Røde Trone", hvad gemmer der sig bag navnet

Band navnet, er titlen på det sidste nummer som jeg skrev til mit gamle death metal band Green Carnation, i 1992, lige før at jeg kom med i Emperor. Det er linket imellem min fortid og min fremtid, og har ikke en dybere mening, ikke som jeg kan huske…

Hvad skal death metal handle om i dine øjne

Jeg synes at death metal skal bestå af tunge rytmer, helvedes meget energi og mange head banging parts! Jeg synes at vi i Blood Red Throne kombinerer alle de elementer som jeg synes at death metal skal indeholde. Så forhåbentligt ender vi en dag som det perfekte eksempel på et death metal band.

Hvorfor er du fascineret af død, mordere, selvmord osv.

Jeg er ikke så fascineret af det igen, men jeg synes det forekom mig mere naturligt at skrive om de emner, end om f.eks. regnskoven. Jeg synes at emnet som et death metal band skal skrive skal være døden, og det prøvede jeg at fokusere på, da jeg skrev teksterne. De er baseret på mine oplevelser, drømme og fantasier, og ikke så meget på fascination.

BRT-7.jpg (37439 bytes)

Hvordan vil i reagere hvis en eller anden tog sit liv med det barber blad, som i har inkluderet i jeres suicide kit

Det vil tiden vise, men jeg synes at selvmord er et valg som den enkelte tager, upåvirket af om de finder barberbladet i en CD eller i det lokale supermarked. Vi opfordrer ikke folk til at tage deres eget liv, vi visualiserer det bare og synger om at dræbe en anden. Jeg har venner som har begået selvmord, som er blevet dræbt og som har dræbt andre, så det er ikke bare fiktion for mig. Det er et faktum og jeg har min baggrund i det fra den virkelige verden.

Hvordan har du det med krigen i Afghanistan, et udstillingsvindue fuld af død, bombninger, mord, lemlæstelser, massakrer osv…

Jeg skriver om at dræbe og om døden. Men som jeg skrev før er jeg ikke specielt fascineret af døden. Jeg surfer ikke rundt på nettet for at finde billeder af døde mennesker og ofre for krigen. Men jeg støtter retten for et land som er blevet angrebet, til at forsvare sig selv imod flere angreb, men også som en hævn.

Har i planlagt nogle tours og hvad med en koncert eller 2 i Danmark

Vi skulle have spillet i Danmark i december med Exmortem, men på grund af deres fornyelige tour og vores arbejde med det nye album, venter vi indtil næste år med det.

Hvad vil den nærmeste fremtid bringe Blood Red Throne

Vi går snart i studiet for at indspille et cover track til MCD’en, og skal også snart til at forberede MCD’en og 10"eren. Derudover skal vi også til at forberede os på at indspille det næste album, som højest sandsynligt vil blive indspillet i april/maj, hvorefter jeg tror vi skal på tour.

Kan du huske det første metal album som du købte og hvilket album var det sidste du lyttede til inden du svarede på dette interview

Hvis jeg må kalde Kiss for et metal band, tror jeg at det første album jeg købte var et Kiss kassette bånd… Motörhead og WASP var også noget af det første jeg købte, men hvilket album som var det eksakte første kan jeg ikke huske. Jeg lyttede til Suffocation’s "Pierced From Within", da jeg svarede på dette interview.

Hvad med dine 3 favorit skiver igennem tiden, er det noget som du vil indvie os i

Det var en svær én! Jeg tror det bliver:

Sepultura Beneath The Remains

SabbatA History Of A Time To Come

WASPThe Last Command

Tak for interviewet, hvis du har noget at tilføje, er det nu…

Mange tak for interviewet og interessen i Blood Red Throne. Jeg håber at vi kan levere nogle flere fede albums i fremtiden og jeg vil opfordre læserne til at kontakte Hammerheart for at få fat i Suicide Kittet samt vinyl versionen af albummet, som har et andet lay-out, begge editioner er stærkt limiterede!!!