Thunderbolt_logO.jpg (7009 bytes)

Ægte heavy metal med boller så store som månen, det er der satme ingen der kan modstå. Jeg kan i hvert fald ikke! Så da Thunderbolts skive "Demons And Diamonds" endte i min postkasse og åbenbarede sig i mine ører var jeg solgt. Ægte heavy metal med mere "true" feeling end de fleste true metal bands tilsammen. Jeg var hensat til de glade 80'ere, selvom lyden er meget up to date... Jeg fik fat i bandets trommeslager  Vegard Waske og fandt blandt andet ud af, at bandet er lavet på resterne af et par hardcore bands??? Læs selv mere...

pressthunderbolt.jpg (45980 bytes)

Hails, hvordan står det til i Norge, god solfyldt sommer eller skyet som her i Danmark

Davs Danmark, og takk for intervujet du coole dreng, for fanden mand! Hehe. Sommeren har været fantastisk for mit vedkommende. Jeg har været på en masse festivaler, har været på stranden, festet, spillet nogle shows og festet endnu mere og har haft trekanter med blonde sild på stranden, haha. Well, det har været en god sommer, og den er jo ikke forbi endnu.

Vil du introducere dig selv, fortælle hvorfor du spiller tordnende heavy metal og hvordan dit heavy metal eventyr startede

Mit navn er Vegard. Jeg er 30 år gammel og spiller trommer i Thunderbolt. Jeg arbejder som musik manager her i Oslo, jeg har pt 3 bands i folden. Jeg har spillet trommer siden jeg var 15 år gammel – Mest punk, hardcore og metal. Jeg har også arbejdet som musik journalist og jeg skriver da også stadig noget, ligesom jeg også skriver tekster i Thunderbolt. Jeg har lige debuteret med mit solo-noize-projekt Short Circuits med en 7" EP. (Tjek: http://www.lighthouserecordings.nu/electropolicy/index.htm) Det er rent elektronisk men rytmisk noize. Mit heavy metal eventyr da jeg var et lille barn. Jeg lyttede til ting som Kiss, TNT, Def Leppard, Black Sabbath og Led Zeppelin. Og nu spiller jeg i et fedt heavy metal band! Jeg føler mig stolt!!!

En introduktion af resten af bandet vil også være fedt, plus en liste med deres gode og dårlige sider

Frank, som styrer rytme guitaren, arbejder som produkt manager på en maskinfabrik og kører på motorcykel. Tony, som styrer vokalen, er indenfor litteratur faget, sejler og spiller fodbold. Morten som styrer bassen, har en civil service for tiden. (Tony og ham spiller desuden i flere progrock projekter ved siden af Thunderbolt.) Cato, som styrer lead guitaren studerer elektrofysik, spiller i et postrock band og er en death metal fanatiker. Jeg arbejder som sagt som manager for forskellige bands og laver terror noize musik.

Gode og dårlige sider? Jeg tror jeg vil få en del spark i røven (og måske et ud af bandet:)). Men hvad helvede. Jeg vil sige at Frank og Tony ér som 2 brødre og er på mange punkter ens. Indbyrdes er de meget gnavne overfor hinanden (Især når jeg prøver at slippe for at slæbe udstyr, haha). Men de er meget gode til at organisere og til at lave pyro-effekter til vores shows! Morten ved hvordan man sørger for at holde alle glade om aftenen. Med hans historier og alkohol osv., men hans smag for italiensk, moldovisk og jeg ved ikke hvad 70’er progrock er langt ude! Haha. Cato er altid i godt humør, men han skifter aldrig t-shirt! Han har én sort t-shirt og den går han altid med. Tak gud, at han bruger en masse parfume… Haha. Just joking. Det er svært at finde noget dårligt ved gutterne – Hvis de var nogle dumme svin ville jeg ikke spille i band med dem.

Det vil også være cool med lidt band historie

Frank og mig startede bandet ud af askerne fra vores metal-hardcore band Lash Out i 1999, sammen med Håvard og Andreas (som begge har forladt bandet af forskellige årsager). Lash Out havde en masse plade selskabs problemer og derudover så var vi også trætte af hardcore scenens backstabbing. Derudover så var der også sket en naturlig musikalsk udvikling, da Lash Out igennem årene var blevet mere rockede. Dette var på det tidspunkt hvor alle hadede heavy metal, men det føltes fedt at spille den musik, som vi var vokset op med. Og så var det også fedt at pisse folk af. Jeg kan huske at de fleste grinte af mig, da jeg fortalte at jeg var begyndt at spille heavy metal. Men de fjolser griner ikke mere, det er sikkert! I år 2000 fik vi Tony, vores meget talentfulde sanger, med i bandet. Og da Håvard flyttede fra byen og forlod bandet i 2001, fik vi Morten med på bas. Da Andreas så var nødt til at koncentrere sig fuldt om sit band JR Ewing, fik vi Cato med som ny solo guitarist. Vi indspillede vores første demo i 2000 og udgav en 7" tidligt i 2002. Og så blev vores album "Demons And Diamonds" udgivet i Skandinavien af Face Front sent i 2002. Og nu er vi blevet signet til Massacre Records for Europa og Australien.

Jeres fede album "Demons And Diamonds" har været på gaden i noget tid nu. Hvordan er albummet blevet modtaget og har i fået etableret en solid fanbase

Albummet er kun udgivet i Skandinavien, endnu, men responsen har været enorm. (Skiven bliver udgivet i Europa og Australien den 25/8.). Vi har fået 5 ud af 6 point i Norge’s 2 største aviser og har fået meget gode anmeldelser i alle metal magaziner og fanzines. Og nogle journalister har endda skrevet ting som: "Heavy metal saviours" (City Magazine) og "The future Of Heavy Metall" (Natguiden.no)… Well, jeg ved ikke om jeg kan stå inde for de 2 udsagn, haha, men vi har opnået hvad vi kan opnå indtil videre. Så jeg tror kun at vi kan være tilfredse. Vi har en voksende fanbase her i Norge, og det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå i resten af verden.

Jeg går ud fra at jeres album blev godt modtaget i Norge, men hvordan har reaktionerne været i andre lande

De få anmeldelser jeg har set, har været fantastiske. Men lad os nu se hvordan det kommer til at gå, når albummet bliver udgivet i hele Europa og Australien.

Har albummet opfyldt jeres forventninger

Der er altid ting som man er lidt utilfredse med, men albummet endte meget bedre end jeg havde regnet med. Det blev nemlig indspillet meget hurtigt, alle trommesporene blev lagt ned i løbet af én weekend og det blev gjort meget billigt. Albummet har fået os meget længere frem, end vi havde regnet med det ville. Så bare vent til i hører det næste album, for der får vi forhåbentligt flere penge til at indspille for.

Var i fuldt ud tilfredse med materialet på albummet, da i udgav det

Som jeg sagde tidligere, der er altid nogle ting som man er utilfreds med, når man har været med til at indspille det. Men hvad helvede, det er vigtigere at få noget materiale derud, end bare at sidde på sin flade røv og lave ingenting. Men igen, det endte meget bede end jeg havde håbet på – Så jeg er meget glad for resultatet.

Lytter du stadigvæk til albummet, hvad synes du om det i dag

Jeg lyttede faktisk til det i sidste uge. Lidt mærkeligt, men det sparker stadig røv. Numrene er meget melodiske og lyder friske og Tony synger som om der ikke er en dag efter i morgen.

Jeres musik er baseret på den gode gamle 80’er heavy metal mixet med jeres egen progression. Hvorfor spiller i heavy metal som de gamle guder

Fordi vi elsker gammelt heavy metal! Det var det vi lyttede til, da vi var unge, det er ligesom modermælk!

Hvordan endte i med den stil i nu spiller, mødte i op i øvelokalet og sagde: Nu skal vi spille heavy metal, eller hvordan udformede det sig

Som jeg sagde tidligere var det end lidt mærkeligt transformation. Da vi gik fra hardcore til heavy metal og da der var forskellige grunde til at vi startede med at spille heavy metal. Vi er nok et af de eneste bands, der er gået den vej. I disse dage, synes jeg at vi er godt på vej til at finde vores egen distinktive lyd. Det er ligesom at alle vore influenser indenfor heavy metal, prog. og rock, og også elektronisk musik, klassisk og jazz, nu er ved at smelte ordentligt sammen. Vi vil skabe vores egen stil og lyd. Vi vil ikke være en Iron Maiden eller Hammerfall klon.

Lydbilledet på "Demons And Diamonds" er stort, kraftfuld og meget detaljeret. Var det målet da i gik i studiet og brugte i ikke en masse tid og penge på det

Jeg tror vi brugte 4 uger i alt. Indspilningen og mixingen blev lavet i t billigt studie. Vi har altid godt kunne lide store lydbilleder og vi har altid en masse overdubs på guitarerne. En plade bliver kedelig, hvis der ikke er noget nyt man hører, hver gang man lytter skiven igennem!

Hvad vil i opnå med jeres musik

Vi vil lave godt musik som folk vil lytte til. Lave klassiske albums, som fortjener deres plads i historie bøgerne. Vi vil innovere heavy metal genren. Det lyder måske lidt prætentiøst, men hvad helvede. Hvad er der galt med at have ambitioner? Hvem sigter efter middelmådighed? Og vi elsker at rejse og toure og have det sjovt!

Hvad giver det dig, at spille metal

Det får mig til at føle mig levende og det får mig til at føle at jeg laver noget meningsfyldt med mit liv.

Hvorfor har i valgt at navngive bandet meget klicheagtig, hvorfor valgte i at kalde bandet Thunderbolt

Det lyder måske som en kliche, men det føltes meget naturligt da vi valgte navnet. Frank, Tony og mig sad nemlig og diskuterede bandnavne i flyet på vej til Oslo. Da vi fløj over et uvejr og flyet rystede så, under et tordenskrald. Vi så ned og så centeret for talrige lyn og vi kunne høre tordenen. Så derfor føltes det meget rigtigt at vælge netop det navn.

I har lige signet med Massacre Records, hvordan er dealen

Vi har signet for Europa og Australien og foreløbig for 3 skiver. Fyrene fra Massacre virker meget venlige og ser meget frem til at arbejde sammen med dem. Derudover, så er det jo alt for fedt at være på samme label som King Diamond og lignende, det føles lidt skørt…

Hvad forventer i af selskabet

Vi forventer at de gør os til det største heavy metal band i historien. Haha, well, vi håber de vil gøre deres arbejde godt og at vi sammen kan gøre Thunderbolt til et vigtigt band for heavy metal fans og gøre Massacre endnu vigtigere for scenen.

Føler i jer sikre på Massacre Records, der er som du nok ved en del "skræk historier" om selskabet

Skræk historier? Jeg har næsten kun hørt godt om Massacre, det kan godt være det er forkert så? Well, som manager, ved jeg at der er altid er noget negativt ved alle labels. Enten ripper de dig med vilje, eller så laver kludder i sagerne og betaler ikke hvad de lover. Eller lover mere end de kan holde osv. Livet er hårdt og musik branchen er endnu hårdere! Men vi forhandlede om kontrakten i næsten 2 måneder, med professionelt hjælp og vi ved hvad vi laver. Der er massevis af dårlige labels omkring os, men der er også mange urealistiske, ignorante og naive folk, som tror at en plade kontrakt, vil få alle deres drømme til at gå i opfyldelse. Og i 99% af tilfældene er det at spille i band hårdt arbejde, ingen penge og en hård kamp for at få prioritet hos sit label, sin booking agent, sin publisher og fra publikum. Stop med alt det klagen og kom i gang med at arbejde!

Er i for tiden i gang med at arbejde på nyt materiale, har du nogle titler til os og hvad med en udgivelsesdato

Yup! Vi arbejder på et nyt album lige nu. Det er svært at sige noget konkret om udgivelsesdatoen endnu, tidligt i 2004 måske. Albummet har fået titlen "Love & Destruction" og nogle af sangtitlerne er ’We Will Survive’, ’It’s A Hard Life But Someone Gotta Live It’ og ’Why Are Always The Bad Boys Seated In The back’.

Spiller i meget live

Det er svært at få klubberne her i Norge til at tage heavy metal bands ind. Men vi har spillet nogle koncerter. Vi har lige spillet i Nordnorge! Vi spiller i ethvert hul som vil have os til at spille.

Hvordan er det at være vidne til en Thunderbolt koncert og hvornår vil vi se jer live i Danmark

En masse energi og 5 fyre som er stålsatte på at give dig hvad du har betalt for! En masse pyro-teknik. Vi håber på snart at komme til at spille i Danmark- Hvis der er nogle har lyst til at booke os – Kontakt os bare! Vi vil helt sikkert spille på Roskilde festivalen inden år 2005.

Vil du dele dine 3 all time favorit skiver med os

Det er satme svært! Kun 3 albums, du er skør… Her kommer 3 af mine favoritter

DioHoly Diver

KissCreatures Of The Night (Jeg er også vild med mange andre Kiss skiver, men denne er mest heavy metal og undervurderet.).

Keith Jarrets 1973 Köln Concert!

Tak fordi du har svaret på mine spørgsmål, nu er det op til dig at afslutte interviewet på en ægte heavy metal måde

"Først vil du dræbe mig, nu vil du kysse mig…?" Blow!