Vox Interium – Yearing [New Aeon Media/Target 2004]

voxinterium.jpg (7932 bytes)

Dette polske death metal band havde jeg kun hørt omtalt, før denne skive dumpede ned i min postkasse. Polsk death metal kommer der en del af for tiden, og det er af lidt svingende kvalitet, så der gik lidt tid før denne skive røg i spillen. Det viste sig hurtigt at Vox Interium leverede noget ganske fedt tråd.

Trioen leverer hårdtslående teknisk death metal, med masser af skrald, lidt groove og lidt atmosfæriske indslag. Numrene er velkomponerede og fanger hurtigt lytteren og holder vedkommende fat i et jerngreb. Der er fede guitarriffs, gode tekniske lækkerier og et seriøst monstergrowl fra vokalisten.

Teknik og atmosfære bliver blandet på bedste vis, i de 2 instrumentalnumre der er på skiven. Der går næsten gammelt Metallica i den, når der bliver lukket op for det ene vandfald af vellyd efter det andet, blandet med effekter fra bas og guitar, det er sgu fedt.

Selvfølgelig er det ikke det mest originale udspil som polakkerne har lavet. Men de har fat i en masse af de rigtige ting, der nok skal give dem respekt rundt omkring. Og sjovt nok så er skivens svageste nummer, coverversionen af Gorefests ’Reality When You Die’. En meget fed skive, der nok skal få gang i nakkerne hos death metal folket.

7½/10