Necrophagist – Epitaph [Relapse/Target 2004]

necrophagist.jpg (13484 bytes)

Tyske Necrophagist forener smadrende brutalt death metal med sindssygt teknisk death metal. Uden at bandet på noget tidspunkt mister momentum eller brutalitet, det er sjældent hørt.

Bandet blev dannet helt tilbage i 1991, men har haft mange line up problemer og bandets debut skive, måtte mainman guitarist/vokalist Muhammed Suicmez, da også indspille alene, da resten af bandet havde forladt ham. Men de vendte tilbage og nu er de klar med deres anden skive, som markerer deres Relapse debut.

Alle 8 numre byder på heftigt death metal af hård kaliber. Numrene er tunge og hurtige, selvom der bliver vekslet godt imellem tempiene, så er det oftest imellem hurtigt og meget hurtigt. Trommeslageren er rigtigt godt med og leverer mange fede breaks og fills, han har hundrede procent styr på tønderne og leverer noget lettere progressivt spil.

Guitaristerne leverer også noget meget progressivt arbejde, men holder dog rødderne i den klassiske amerikanske death metal. Selvom der i leadarbejdet er hentet inspiration fra både jazz og neoklassisk. Bassen leverer også fede ting, når den engang imellem dukker op til overfladen. Oftest er den dog gemt under de smadrende guitarer.

"Epitaph" er en gudeskive for alle fans af hamrende brutalt death metal med over meget teknik indblandet. Dette er progressivitet af højeste grad, men uden at Necrophagist på noget tidspunktet mister fodfæstet, og bevæger sig væk fra den overbrutal death metal. Og det er noget de for mange point for, da sådanne udspil her normalt flytter sig fra den ene grøft til den anden. Bandet har formået at indflette teknikken i brutaliteten, uden at det virker hæmmende eller kompromissøgende, dette er er suveræn sangskrivning og solidt musicianship og det har resulteret i en suveræn skive.

9/10