Korpiklaani – Spirit Of The Forest [Napalm/Target 2003]

kopiklaani.jpg (10273 bytes)

Skov klanen, kan man oversætte Korpiklaani med. Det er et meget passende navn til dette finske band, som har deres baggrund i finsk folkemusik, som de har piftet op med en god gang metal.

Der bliver gjort heftigt brug af violin, harmonika og fløjte. Metallen er mere rygraden i det heftige polkarytmer, der bliver sparket af sted. Bandet har gjort et godt arbejde med kompositionen af numrene. Spillet imellem metal delen og de andre instrumenter virker perfekt og løfter musikken langt op i luften.

Bandet ligger utroligt meget energi i deres performance af numrene og formår at løfte stemningen utroligt meget. Polka er jo en glad musik stil, men Korpiklaani formår også at bringe lidt mystik ind i billedet, og det er med til at afhjælpe at det bliver alt for glad omgang.

Der er lidt af et boom i genren folkemusik med metal influenser (eller omvendt). Og der kommer en del fede ting, men jeg må indrømme at dette er et af de bedre udspil. Da der bliver budt på pæn variation og de traditionelle finske melodier er sgu også fede. Dog går vokalen hen og bliver lidt for desperat og mærkelig på visse tidspunkter og der er lidt en skam. Men stadig et stærkt album.

8½/10