The Amenta – Occasus [Listenable/Target 2004]

amenta.jpg (6677 bytes)

Autralske The Amenta er et nyt bekendtskab for mig, men hvilket bekendtskab. Bandet består af en bunke erfarne musikere der gerne vil være anynome, da The Amenta er en enhed, så ingen navne herfra. Stilen er hårdtslående industriel death metal med forstyrrende elementer fra black metallens kolde og melodiske verden.

Der bliver gået uimponeret til stålet, fra start til slut bliver vi kastet ud i et inferno af hårdtslående trommer, hvor især stortrommerne har fået skud effekter, så de er hårdtslående som ind i helvede, men også noget kunstigt lydende. Det passer dog udmærket ind i bandets industrielle og kolde univers. De industrielle larmende effekter, er det der løfter materialet fra standard death/black metal. Sammen med de mange fede kolde black metal melodier, der går perfekt i spænd med de tungere death metal riffs. Og den sygelige, lettere gylpende vokal.

De atmosfærer som The Amenta formår at opbygge med deres kolde guitarspil, de hamrende stortrommer, de forstyrrende elektroniske effekter og vokalen er utrolige. Der er ikke så meget variation igennem albummet, det er meget det samme som bandet slår på. Men atmosfærerne der bliver opbygget er forskellige fra nummer til nummer og det er med til at gøre albummet stærkt.

Ondskabsfuldt death metal med masser af mørke industrielle elementer er hvad The Amenta byder på. Det er ikke for de svageste sjæle, et godt soundtrack til de kommende våde og stormfulde efterårsaftener. Kom så ned og tjek det ud!

8/10