Solitaire – Extremely Flammable [Iron Glory/Massacre/Intromental 2004]

Dette er det andet udspil fra finske Solitaire, og jeg må erkende at det er første gang at jeg stifter bekendtskab med bandet. Stilen er god gammel gedigen 80’er speed metal med lidt thrasy influenser.

Det vil være løgn at påstå at bandet prøver at skabe noget nyt, det er ikke derfor at de er til. Det handler om at hylde de gamle dyder og det gør de egentligt udmærket.

Der bliver tæsket løs på gode gamle speedriffs, som dog drukner lidt i det rodede lydbillede. Der er nogle okay leads her og der, men ikke noget der imponerer helt vildt. Trommerne tæsker af sted i baggrunden, dog lider diverse rundgange af at drukne i produktionen.

Det er ikke verdens bedste produktion bandet har fået. Selvfølgelig har de prøvet at ramme 80’er lyden, med hvad der hører sig til. Men dette er måske lige en anelse overdrevet, da der drukner utroligt mange ting i lydbilledet.

Et enkelt lyt eller 2 på en aften med fest og bajere kan skiven godt holde til, men derudover er skiven ikke så meget værd. Jeg kunne ikke forestille sig mange der vil headbange til dette, udover i fuldskab. Der er lidt nostalgi over det, men jeg vil sgu hellere høre noget fra 80’erne i stedet for dette og det følgende udsagn fra bandet holder sgu ikke helt: "Extremely Flammable adds more excitement to Exciter, more slaying to Slayer and more kreativity to Kreator". God skive til et grin eller 2, men derudover så…

4/10