Kinetic – Soul – Emotion – Flesh [Demo 2003]

Kinetic stammer fra Grækenland og dette er deres første demo udspil og det rykker faktisk seriøs røv.

Bandet byder på en gang semi-teknisk meget tungt og lettere groovet death metal. Kompositionerne er skåret rigtigt godt, de hænger fast efter den første gennemlytning og man har sgu lyst til at høre mere. Det er ikke fordi at bandet leverer noget nyt på den musikalske front. Numrene udvikler sig i den rigtige retning, der er lidt progression over det. Der er en del fede riffs, og et par udmærkede leads. Dog er de fleste leads lidt for standardagtige og kedelige, men med bandets nuværende kunnen, vil det helt sikkert ændre sig.

Der er fedt arbejde fra bassen, som klimprer igennem fra baggrunden en gang imellem. Trommearbejdet er stabilt og teknisk præget og der er mange fede breaks. Vokalen er en blanding imellem et growl og lidt crossover skrigeri, samt lidt inspiration fra den melodiske metal scene. De inspirationer spiller også lidt ind på det sidste nummer ’Never Ending Winter’, hvor der er en del melodiske leads.

Kinetic viser god stil og at de er et band der vil fremover stepperne. De 3 numre der er her på demoet viser et nyt band med høj klasse og masser af strenge at spille på. Der bliver trukket på inspirationer fra gammelt death metal, nyt death metal, thrash og alt der ligger imellem. Det har det taget og lavet en niche de snart kan kalde deres egen ud af. Det her er et band med en stor fremtid, hvis der er et ordentligt label der har bollerne til at samle dem op.

8/10