In Battle – Welcome To The Battlefield [Cold Records/Metal Blade/Target 2004]

Det var en glædelig overraskelse, da jeg sidste år så at In Battle var oppe i gear igen og klar med nyt materiale. Da der havde været noget stille omkring bandet, siden den fænomenale "Rage Of The Northmen" fra 1998. Dengang stod den på killer vikinge/war metal med et godt pift af black metal influenser.

Så da denne skive røg i spillen og der stod teknisk og møgbrutalt death metal ud af højtalerne, var jeg mildt sagt overrasket. Jeg havde nok håbet på mere i stil med det før omtalte "Rage Of The Northmen" album. Men efter en håndfuld gennemlytninger kom jeg dog overens med bandets nye stil.

Der er dog ikke så langt fra den mere black/vikinge influerede warmetal til de bandet leverer nu om dage. Udspillet er stadigt møgbrutalt og der er masser af fart over feltet. Hovedinspirationen nu om dage ligger bare i den tunge og tekniske død. Mens krigstemaet (hvis nogen var i tvivl) er blevet bibeholdt.

Et af bandets forcer har altid været at skrive hæsblæsende numre, som lytteren bagefter kan huske. Den evne har de bibeholdt. Derudover så har de skrevet nogle mere end habile death metal skæringer, som forhåbentligt kommer til at give genlyd ude i den store verden. De går uimponeret til stålet og lader onde guitarriffs og smadrende stortrommer tale for sig selv. Derudover rykker det grimme halvt skrigende growl også op i gamle sår.

Produktionen på skiven er fed, dog lidt halvrodet og gumpetung. Det er kun skidt når guitaren smider tunge riffs af, samtidig med at trommerne leverer midtempo arbejde. Når der bliver grindet og blastet, ligger man ikke sås meget mærke til det, og det er i det tempo det foregår meget af tiden.

Hvis man skal ud og have et brutalt, teknisk og varieret death metal album i dag, vil min anbefaling være dette album. Det sparker sgu røv og giver stof mange timers lytning. Det her er et album der besidder høj klasse!

8½/10