The Haunted – rEVOLVEr [Century Media/Target 2004]

Visse bands bliver hypet helt vildt og alle folk hopper og danser af glæde til musikken. The Haunted har fået en del opmærksomhed siden deres første skive, "The Haunted", som udkom i 1998. Bandet har aldrig rigtigt fanget min opmærksomhed og her sidder jeg nu med deres 4. fuldlængde skive. Som fanger lidt af min interesse, men det er dog også den mest atypiske The Haunted skive til dato.

Der bliver godt nok lukket op med et par thrashere I vanlig stil, hvor der bliver klappet derudaf i god stil, med tempo og nakkeruskende riffs. Men der går ikke længe inden at der kommer mørkere toner med ind i spillet. Dystert mørke sænker sig over treeren ’Abysmal’, hvor der dog også er en god gang thrash inde over.

Anderledes ser det ud i nummeret ’Burnt To A Shell’, hvor at tilbagevendte Peter Dolwing giver den med bedste ru bedemands stemme og der står den mere på doom/rock end thrash. Det samme sker i det sidste nummer ’My Shadow’, hvor Peter guider os igennem teksten, på end mere eller mindre spoken word facon. Jeg har egentligt ikke noget imod de lidt anderledes numre. De giver et nyt aspekt til The Haunted og efter nogle lyt, viser numrene sig stærke.

Dolwing giver os også et stærkt comeback, manden kan skrige som en gal og hans normale aggressive vokal, passer godt til Jensens og Björlers skrigende guitarer.

Den "normale" thrash som The Haunted leverer i deres egen stil, er som altid lidt halvkedeligt og forudsigeligt, men rykker godt på visse steder. De nye mørke elementer kræver lidt tilvænning, men kommer til at virke.

Derudover er bandet meget direkte i de hurtige numre, der bliver sparket røv. Skiven som er mixet af Tue Madsen har også en fed, sprød og meget direkte lyd, der passer godt til stilen.

Hardcore The Haunted fans vil nok glippe lidt med øjnene, når der bliver skruet op for de mørke stemninger, men resten af skiven vil helt sikkert tiltale dem. Andre som ikke har fanget det fantastiske ved bandet, kan nok også være med nu, selvom det ikke er en fantastisk skive som bandet har leveret.

7/10