Grave - Fiendish Regression [Century Media/Target 2004]


Efter Grave's halvkedelige comeback skive "Back From The Grave", er Ola Lindgren og gutterne nu klar med deres nye skive "Fiendish Regression". Den havde jeg ikke de store forventninger til, efter den førnævnte skive, men Grave havde åbenbart et par ting de ville have slået fast.

Det er lang tid siden at Grave har været så tungt et band og lydt så vredt og smadrende. Guitar riffene er tunge og grimme, de flår alt ned fra hylderne og sætter nakken i sving. Guitarerne driver musikken frem og der er ikke mange der kan modsætte sig deres magt.

Bag ved guitarernes vilde drive, er trommerne der også smadrer der ud ad. Bandet har fundet sig en ny trommeslager i Pelle Ekegren fra Coercion og han leverer fuld valuta. Hans spil giver også mere energi til Grave's blytunge death metal. Masser af fedt midtempo spil og så noget hvor der er lidt mere smadder på drengen.

Ola Lindgren har også fundet monster growlet frem igen og lyder som om at han mener det denne gang. Han er ingen Jürgen Sandström, men med den indsats han leverer her på skiven, er det lige meget, for det er sgu en super indsats.

Kompositionsmæssigt har drengene også været inspirerede og har lavet 9 super skæringer. Hamrende old school death metal med et friskt og energisk pust. Der er ingen tvivl om at det drejer sig om Grave, men alligevel med et pust af ny energi og vilje.

Om det har noget at gøre med at bandet har skiftet studio ved jeg ikke. Men efter at have været tro imod Sunlight studiet, har Grave nu prøvet The Abyss og både Peter og Tommy Tägtgren har bistået ved produktionen. Det er der kommet er super resultat ud af. Lyden er stor og energisk, samtidig med at der en meget rå kant, samt et umiskendeligt old school præg over det.

Jeg er positivt overrasket over denne skive, det er Grave som jeg vil høre dem og det er super. God sangskrivning og god udførelse, samt en god og smadrende produktion. Denne skive er det svært at få for meget af og så vokser den ved hver gennemlytning.

8½/10