Jigsore Terror - World End Carnage [Listenable/Target 2004]


Her er et nyt svensk band der sparker gevaldigt røv. Jigsore Terror byder på gamle death metal toner blandet op med harskt grindcore, og det ender med et hårdtslående resultat.

Selvom der bliver vekslet meget pænt imellem tunge og hurtige riffs, så er det farten der har overtaget på skiven. Det gør ikke noget da bandet formår at veksle både riffene, samt sangskrivningen. Der er masser af gode hooks på skiven, så den hænger næsten omgående ved og den slipper sgu ikke.

Guitararbejdet på albummet er godt, fængende brutalt og afvekslende. Der bliver budt på mange smadrende death metal riffs, hurtige smadder stykker samt nogle høj energiske punkede ting. Det hele passer godt sammen og danner en god mur af smadder. I baggrunden af lydbilledet ligger bassen og larmer, der bliver tæsket løs på de 4 strenge og de nyder det og skriger for at få mere.

Vokalen er rå og pågående, som den skal være. Dog er den ikke skrigende som det ofte høres indenfor genren og det er faktisk dejligt. Den er dyb og som skrevet meget rå og ond, lidt hen af en ung Dave Vincent er nok ikke helt forkert. Trommerne klasker løs og det er ikke så lidt tæsk de stakkels tønder får. Ganske udmærket og pænt varieret trommespil, både hvad angår variation, rytmer og brug af diverse trommer og bækkener.

Det er en rigtig fed debutskive som svenskerne her har fået banket sammen. Den fordrer til mange gennemlytninger og meget headbang. En god gang grindcore der nok skal give bandet en følgeskare. Det bliver fedt at høre mere til Jigsore Terror, de har sgu bollerne.

8/10