Negura Bunget – ’N Crugu Bradului [Code666/Superion 2003]

Rumænske Negura Bunget drømmer sig smukt tilbage i tiden med deres nye opus "’N Crugu Bradului". Deres storslåede episke metal med base i black metallens onde univers, blandet med fede folkemusiske indslag, efterlader sig sgu indtryk på lytteren.

Der er 4 lange numre på udspillet og hver især tryllebinder lytteren med den fede fængende og mystiske musik. Om den står på kolde black metal riffs, tordnende trommer og grim vokal. Eller på akustisk guitar, hvisken og sagte perkussion, så kan man ikke fjerne koncentrationen fra musikken.

Selvom numrene er så lange som de er, så bliver de aldrig uinteressante. De er virkeligt velkomponerede og bandet ved hvornår de skal bruge diverse hjælpemidler. Den episke stemning der hænger også udspillet er også suveræn, og er også med til at holde det store helhedsindtryk intakt.

Overgangen imellem de brutale black metal parter og de atmosfæriske stemningsopbyggere. Sker også altid glidende. De føltes aldrig klodsede, men mere som en videre udbyggelse af nummeret. Især det 15 lange nummer ’III’ er et rigtigt godt eksempel på bandets kompositoriske evner.

Alle med hang til mørkt og stemningsfuldt musik skal sgu tjekke dette band ud. Det styrer rimeligt hårdt og er garant for både brutalt og grimme black metal parter og smukke og stemningsfyldte folkparter. Og så kan skiven høres igen og igen… Den holder hårdt.

9/10