Krisiun – Works Of Carnage [Century Media/Target 2003]

Efter 2 års stilhed slår den brasilianske dræber trio endnu engang hårdt til. Som på de foregående skiver står den på nådesløst og hamrende brutalt death metal.

Det første der falder en i ørene er den lidt mere afslappede lyd. Før har trioen brugt en meget tight og klinisk produktion, for at alle detaljerne i lydinfernoet skulle stå klart på himlen. Det er nu droppet for en mere svingende produktion, dog er musikken stadig svinetight og detaljerne er bliver stadig banket på plads med syvtommer søm.

Musikalsk er der ikke så meget nyt under solen. Den står stadig på hurtigt og brutalt death metal. Numrene er dog lidt kortere og mere direkte end før, de slår hårdt. Guitararbejdet er pissefedt og dræbende. Riffene rykker tænder ud og lead arbejdet besidder høj klasse. Bassen arbejder hårdt og leverer dundrende salutter. Vokalen er grum og frygtindgydende, evil prevails. Og så er der selvfølgeligt trommemonsteret som leverer over menneskeligt spil. Hurtigt, tight, meget teknisk og meget varieret, det er sgu fedt.

Kompositionerne er som skrevet kortere end før. Men de er også mere varierede end før set fra bandet. Der er ikke kun hyperspeed parter, næh. Der er sgu også indarbejdet nogle stykker hvor hovedet kan følge med takten og håret kan udfoldes. Derudover er produktionen også fed og passer perfekt til bandets lidt old school komponering.

Dette er bandets hidtil fedeste ofring. Kompositionerne spiller max, det er virkeligt lytte værdigt death metal. Bandet har efterhånden fået rigtigt mange strenge og spille på og de bruger dem sgu alle, det er fedt. Lyden er også et plus for bandet, da den mere kliniske lyd gjorde musikken lidt for hård at lytte til i længden. Derudover så er Krisiun’s version af Venom klassikeren ’In League With Satan’ også suveræn, der er sgu knald på drengen. Her sgu ingen tvivl, obligatorisk køb for death metal fans af alle slags.

9/10