King Diamond – The Puppet Master [Massacre Records/VME 2003]

Så slår kongen af horror til igen og han slår hårdt. Manden har ikke været så højt oppe i gear, siden han sammen med Mercyful Fate udgav den fænomenale "9" i 1999.

Horror stemningen er tilstede på skiven fra første tone og forsvinder ikke. Derudover er der nogle lidt hårdere og mere thrashede parter end sædvanligt. De 2 mænd på med seks-strengede økser, leverer hegn for alle pengene. Sjældent har Wead og La Roque leveret så mange fede ting på én skive.

Vokalen fra King Diamond er som altid også i top. Der er dog ikke så mange skingre skrig, som normalt. Han er lidt mere afdæmpet og mystisk end før. Det virker faktisk også temmelig godt, der ligger i hvert fald en tung mystisk atmosfære over skiven. Derudover så er der bragt en smuk, men lidt forsigtig kvindevokal. Det bidrager sammen med keyboardet til stemningen og gør det hele lidt mere teatralsk.

Lyden på skiven er også stor, især guitarerne er knusende og efterlader ingen sårede. I det hele taget er mixet rigtigt flot, tingene ligger i perfekt niveau og det lyder sgu pissegodt.

Med "The Puppet Master" byder King Diamond os på et stort opsat og meget teatralsk album, der kræver fuld opmærksomhed fra lytteren. Og hvis man giver albummet opmærksomhed, så er skiven stor og flot. Derudover så er der nyt til de jule glade, i form af ’Christmas’, som dog ikke når op på siden af ’No Presents For Christmas’ fra 1986. Men her er dømt købepligt for alle elskere af mørk og mystisk metal, kongen har gjort det igen.

9/10