The Black Dahlia Murder – Unhallowed [Metal Blade/Target 2003]

Hvad får du hvis At The Gates bliver skamkneppet af Carcass og et par tunge US death metal bands, jo du får såmænd The Black Dahlia Murder. Denne blanding af melodisk svensk død og brutalt amerikansk ditto, er sgu populært på den anden side af de store vande.

Der er masser af fart og brutalitet og lækkert melodisk guitararbejde på "Unhallowed", men som på de fleste af disse skiver. Så er det hele sgu hørt alt for mange gange før. Den irriterende svenskerbrølen fra hovedvokalisten er ulidelig, det dybere growl, som optræder engang imellem er tilforladeligt.

Guitararbejdet er ganske udmærket, men besidder ikke mange gram originalitet, der er sgu mange gengangere over spillet, som de 2 seks-strengere leverer. Trommespillet er sgu også okay, men ikke langt ud over standard, solidt og smadrende spil.

Kompositionernes opbygning er meget forudsigelige og det alene gør udspillet lidt kedeligt. Der til kan der lægges at det hele er hørt mange gange før. Det gør det heller ikke mere spændende. Grunden til at denne stil er stor i USA og bliver opfattet som ny. Må være at de ikke har haft samme eksponering overfor vores broderlands metal, som vi selv har. For efter standarderne sat af de fleste svenske bands, så holder denne skive ikke en meter, det blvier sgu for kedeligt i længden.

3/10