Rage - From The Cradle To The Stage - 20th Anniversary [SPV/Target 2004]


I 2004 fejrede tyske Rage deres 20 års jubilæum, med blandt andet at udgive denne dobbelt DVD, der indeholder bandets jubilæum koncert, samt en DVD med historie, bandets musik videoer, bag om jubilæumskoncerten osv. En stor sag med mange timers underholdningsværdi, er der i hvert fald tale om.

Den første disc består af live optagelsen fra Bochum, hvor en fyldt koncert sal entusiastisk skaber en perfekt ramme for en god og energipræget koncert. Trioen på scenen, Peavy Wagner, Victor Smolski og Mike Terrana er også på toppen og leverer et hæsblæsende show. 24 af Rage's fedeste numre igennem tiden bliver leveret tight og hårdtslående. Og hvad er en Rage koncert uden en trommesolo fra talentfulde Terrana og en guitarsolo fra brillante Smolski? Ikke meget, så det bliver vi selvfølgelig heller ikke snydt for.

Bandet er tændt og leverer en super indsats, der får hele salen til at gynge. Den er så sprudlende, at den når helt ind i stuen hos seeren. Musikken er selvfølelig medrivende, som Rage nu engang er og der bliver leveret er godt show for pengene.

Der er ikke meget at klage over hvad angår live delen. Valget af numre er ganske udmærket, efter min mening. Lyden er kraftfuld og kommer godt igennem. Der er masser af fokus på alle instrumenter og detaljerne skærer rent igennem lydmuren. Det eneste jeg kan sætte min finger på angående lyden, er trommerne. Mike Terrana's trommelyd er meget triggered, formentligt for at holde hans hurtige og kraftfulde spil rent, men det lyder lidt for plastikagtigt, og det er en skam.

Rage historien der bliver fortalt af Peavy er meget ensidig, da den kun kommer fra ham, og der kommer ikke mange detaljer frem fra fortiden, hvis vi ser bort fra Avenger tiden. Derudover fortæller Smolski og Terrana om deres fortid før Rage og hvorfor de beskæftiger sig med metal. Vi ser bandet i studiet, hvor de spiller 'Falling From Grace' og 'Dies Irae', samt lidt dokumentarfilm fra opsætning af scenen osv. før jubilæumskoncerten.

Bandets musikvideoer er jo som de fleste metal musik videoer lidt små pinlige, men det gør jo ikke musikken eller underholdningsværdien mindre. Det er i hvert fald fedt at se dem og have dem på "bånd".

Denne udgivelse er et must for alle fans af Rage og egentligt også et godt sted at starte for kommende fans. En god koncert oplevelse, samt masser af fedt ekstra materiale, hvad mere kan man bede om, uden at være urimelig. Produktet her holder 100% og giver fuld valuta for pengene.

9/10