Cryptic Wintermoon - Of Shadows... And The Dark Things You Fear [Massacre/VME 2005]


Overmelodisk death metal med influenser fra thrash og black metal er hvad tyske Cryptic Wintermoon leverer. Ikke videre originalt, er den første tanke der falder en ind, når man smækker skiven i afspilleren og hører de første toner komme ud af højtalerne.

Efter et par gennemlytninger begynder forskellige bands at dukke op i baghovedet, det lyder meget som det ene og det andet, er den umiddelbare tanke. Det er slet ikke fordi at Cryptic Wintermoon leverer dårligt musik, skiven er meget habil, dog ikke så original. Der er selvfølgelig hentet inspirationer i den svenske melodiske death metal scene, men derudover så springer God Dethroned anno "Bloody Blasphemy" virkeligt i ørerne.

Det der imponerer mig mest på albummet er guitarspillet, det er for det meste godt og fængende. Der bliver budt på kolde black metal inspirerede riffs, melodiske passager og en del gode leads. Det er ikke alt sammen lige opfindsomt, men altid velspillet. De gange keyboardet er i brug, passer det også meget godt ind i helheden og bringer ekstra atmosfære ind over musikken. Vokalmæssigt bliver der budt på raspende skrig, et growlende skrig og et par rene vokal typer. Og det er de rene vokaler der løber med priserne, da de bringer en rar variation ind på albummet, og engang imellem lyder det også meget godt. Skrigende er mere standard prægede og gør ikke mere end det de skal.

Det er ikke et dårligt album som Cryptic Wintermoon her har leveret. Det er god præget af standard kompositioner, der ikke byder på meget mere end velspillet musik. Der er et par leads og momenter der skiller sig ud fra resten af materialet på "Of Shadows…", ikke mere end det. Der er dog noget der tyder på at bandet er på vej i den rigtige retning, og deres episke tilgang til musikken er også god. Skiven er et sikkert hit hvis du er stor fan af musik stilen og God Dethroned's "Bloody Blasphemy", hvis ikke så tag en lytter først.

6½/10