unholyghost.jpg (13907 bytes)

Unholy Ghost – Torrential Reign [Century Media/Target 2004]

Så er dette nye band klar med deres debut skive. Nyt og nyt kan vel diskuteres da bandet består af ¾ af den forrige inkarnation af Diabolic og guitarist Kelly McLauchlin fra Pessimist.

Skiven byder på toptunet death metal med en del elementer fra black metal verdenen. Især en del af guitarriffene har afsæt i den sorte metal og det giver både fed stemning og en tilpas afveklsen. Fra de mere normale og smadrende death metal riffs, der bliver fyret af. Bassen smadrer godt af sted, lidt for gemt bag guitarerne efter min smag. Især da Paul Oulette er en okay bassist.

Trommerne er også fede, måske er stortrommerne en anelse for langt fremme i lydbilledet, men det kan der abstraheres fra. Aantar Coates viser på denne skive at han er den sande "blastmaster". Og så er trommerne heller ikke så indsmurt i triggerede effekter, som før har været tilfældet, da Coates var med i Diabolic.

Kompositionerne på skiven er rigtigt fede og byder på en del variation og smadrende death metal med black elementer. Deroveni er den mørke og frustrerede vokal, der sætter prikken over i’et. Skiven her er den mest Diabolic lydende skive, siden deres debut "Supreme Evil". Hvis den skive sagde dig det mindste, så er "Torrential Reign" en du skal have fat i, den er den naturlige opfølger.

8/10