suffo.jpg (19346 bytes)

Suffocation – Souls To Deny [Relapse/Target 2004]

Dagen hvorpå genopstandne Suffocation ville levere sit comeback album, var der nok mange der havde set frem til. Det havde jeg da også, men med lidt skepsis gemt i baghovedet, da sådanne comebacks ikke altid forløber som man ønsker det, rent musikalsk.

Efter at have hygget mig med "Souls To Deny" i ganske lang tid. Så er konklusionerne angående Suffocation anno 2004, ved at være på plads. Musikken er stadig knusende tung og teknisk death metal. Bandet har også fået kreeret nogle ganske gode og lytteværdige kompositioner.

Suffocation fortsætter den stil de selv i sin tid skabte, uden på nogen måde at imponere. "Souls To Deny" er ikke i nærheden af at nærme sig mesterværkerne "Effigy Of The Forgotten" og "Pierced From Within". Guitarspillet på den nye skive er af høj standard, der bliver leveret nogle fede riffs og nogle smadrende leads. Trommespillet er jævnt kedeligt, det kan sgu gøres meget bedre, men det er nok svært med Mike Smith bag tønderne. Basspillet er ganske udmærket, dog oftest gemt i den mørke produktion. I et nummer som ’Subconsciously Enslaved’, hvor bassen har fået al den plads den skal bruge, kan vi høre hvor fed den er. Der er også noget ved Frank Mullen’s vokal der er ikke er rigtigt, den mangler noget bid og bidskhed. Den var sgu federe i de gode gamle dage.

Skiven er da helt sikkert et værdigt køb og Suffocation samlingen skal vel føres up to date. "Souls To Deny" bliver dog aldrig en klassisk Suffocation skive, det rykker den slet ikke nok til, men god underholdning er den dog.

 

7/10