ribspreader.gif (33704 bytes)

Ribspreader – Bolted To The Cross [New Aeon Media/Target 2004]

New Aeon Media er et nyt label der vil tage sig af mørke undergrunds bands, som ingen andre vil røre, forståeligt nok. En af deres første udgivelser er denne, med det nye svenske band Ribspreader. Folkene i bandet er ikke helt så nye, mainman og guitarist, bassist og vokalist er Rogga, som huserer i Paganizer og engang hjalp Dan Swanö i Edge Of Sanity. Som tak for den hjælp har selveste Dan the man sat sig bag tønderne og leverer trommespillet her på skiven. Line uppet er rundet af med bassist og guitarist Andreas Carlsson.

Stilen er god gammel svensk døds metal som den lød sidst i 80’erne og i starten af halvfemserne. Tunge, fængende og meget simple, men alt for fede, guitariffs. Tordnende bas spil og enkelt og hårdtslående trommespil. Deroveni er Rogga’s rustne røst, der trækker tænder ud, sådan skal et growl sgu lyde.

Musikalsk er der intet nyt over udspillet, Ribspreader hylder de samme dyder som Bloodbath og der sgu mange ligheder. Ribspreader er nok en kende mere rå og smadrende og har lidt tendenser hen imod thrash i nogle af riffene.

Produktionen på skiven er også som i de gode gamle dage. Tyk og fed med en kanon rå kant. Det er Dan Swanö der har taget sig af alt fra indspilning til mastering og han har gjort det godt.

Der står skrevet old school med store blodrøde bogstaver på dette udspil. Det er for fans af rigtigt dødsmetal, uden fancy teknisk lir og vilde dobbeltstortrommer. Det er tungt, grimt og pissefedt, det oser af death metal stemning fra den gang far var knægt.

 

8/10