judgementday.jpg (13446 bytes)

Judgement Day – 40 Minutes To Impact [New Aeon Media/Target 2004]

Så lader det til at hollandske Judgment Day, endeligt har fået en ordentlig paldekontrakt i hus. Nu er de i hvert fald klar med deres anden fuldlængde skive "40 Minutes To Impact".

I løbet af de 40 minutter som angrebet varer, bliver vi udsat for grum old school death metal. Svineriet er meget varieret, alt fra dommedagsindgydende midtempo stykker, til smadrende grindende blasts. Til fede og grumme melodiske stykker, der kunne passe ind i black metal regi. Guitarerne leverer hele tiden interessante og halvmærkelige riffs, der er med til at holde lyttelapperne fokuseret imod højtalerne.

Trommerne hamrer af sted i bagrunden, uden megen nåde. Bandet har selv indspillet skiven, og det kommer til udtryk i trommernes garage-agtige lyd. Det er dog forfriskende at høre trommerne sådan, og så passer det perfekt til bandets stil. Vokalen er dyb og grum og spyer dommedagsprofetierne af sted i et godt og fast tempo.

Lyden på skiven er temmelig primitiv, men stadig mørk og knusende. Der drukner lidt her og der, især bassen popper alt for sjældent op til overfladen. Men den lettere skramlede lyd har sgu sin charme.

Det er en rigtigt fed skive som hollænderne her har leveret. Der er flyveskaller for alle pengene, der er sgu noget tråd at ryste garnet til. Musikken og kompositionerne er også ganske interessante og lytteværdige. Jeg tror sgu endeligt at bandet får den anerkendelse de fortjener.

 

7½/10