cadaver.jpg (17852 bytes)

Cadaver – Necrosis [Candlelight/Target 2004]

Efter den lidt for store succes med konceptet Cadaver Inc. er bandet nu tilbage under det gammelkendte banner Cadaver, hvorunder bandet udgav 2 skiver i starthalvfemserne.

Nordmændene distancerer sig både fra den tekniske Death inspirerede death metal de leverede i starten af karrieren. Og den moderne death metal de leverede på "Discipline". Nu står den på svinsk old school death/thrash med kæmpeboller og Appolyon’s fede thrash brøl i forgrunden. Bandet smadrer til den og leverer alt fra midtempo thrashere, der trækker i nakkekødet og til mere blastende numre, hvor man må overgive sig og halse efter. Trommeslager Czral viser også sine evner til at være fleksibel, da tempoet skifter mange gange og meget ofte i løbet af skiven.

Anders Odden har fået skrevet nogle fængende og temmelig smadrende numre, som nok skal blive populære i live sammenhænge. Dog hænger hans eksperimenterende side stadig fast i sangskrivningen. Det giver udslag i nogle lidt sjove melodier og guitareffekter, på nogle mærkelige tidspunkter.

Produktionen er mørk og lidt skramlet og passer som fod i hose til Cadaver anno 2004. Skiven her tiltaler alle fra death metal til Aura Noir’s black/thrashede univers. Og igen må Appolyon’s grimme vokal nævnes, den er sgu fed.

7/10