Vesania – Firefrost Arcanum [Empire Records 2003]

Polsk black metal lagt stort an med masser af storslåede momenter, fart og keyboard. Pladeselskabet roser bandet til skyerne og skriver blandet andet i deres salespoints at bandet er en hyldest til Emperor’s tidlige dage. I mine ører har bandet brugt "Anthems To The Welkin At Dusk" som skabelon. Selvfølgelig er det ikke en ren kopi, men mange leads stemningsmomenter og keyboardparter lyder meget velkendte.

Der er temmelig meget fart over feltet det meste af tiden. Derindi bliver der flettet storslåede stemninger, hamrende stortrommer og den halvgrimme vokal. Det er en blanding som, som regel virker og det gør den da også her, det er bare ikke så spændende.

Det er som om at man har hørt kompositionerne hundrede gange før, og det bliver sgu ikke ved med at være lige sjovt at lytte til denne keyboard infesterede black metal ting.

Bandet har mange ting med sig. De har et seriøst og fremadstormende label, udmærkede musikere, en god produktion. Musikken er for en kort stund også okay, men den bliver som skrevet hurtig kedelig at lytte på. Det her er hørt alt for mange gange og er alt for uoriginalt, det er sgu ikke værd at spilde den alt for dyrebare tid på.

III