Konkhra – Reality Check [Chop Shop Records/Nordic Metal 2003]

10 år efter at bandets fede debut "Sexual Affective Disorder" udkom er Lundemark og kompagni nu igen klar med en skive, som efter sigende skulle ryste vores grundvold.

Fra at der bliver trykket på play og 43 minutter ud i tiden, bliver vi udsat for et sandt inferno af tunge, thrashede riffs, dundrende bas, voldsbrutale og hamrende trommer og monstervokal, Konkhra er sgu tilbage med et stærkt udspil.

Tyngden på skiven er utrolig og den kraft som musikken er også stor. Energien bag udladningerne viser at bandet vil bevise at de kan levere fedt metal. Guitarspillet er temmelig innovativt til standard, men fungerer udmærket i de fleste situationer. Bassen er voldsom og der bliver leveret mange fede tunge ting. Det samme kan siges om trommerne, som hele tiden ligger højt i lydbilledet og dominerer virkeligt meget, og spillet berettiger også til det.

Vokalen fra Lundemark er igen voldsom og kraftfuld og er uden tvivl hans bedste og mest stabile indsats. Growlet besidder masser af kraft og harme og ordene bliver spyttet direkte ind i stuerne.

Det er med ro på fingrene at jeg skriver at dette er en klasse skive fra Konkhra’s hånd. Men som så ofte før så mangler den holdbarhed, der også gør den fed efter en uges intens lytning. En ordentlig omgang på spillen en gang om ugen er okay, men lytter man før meget til det, mister man interessen, en træls ting der forfølger bandet. Man kan ikke tage fra dem at skiven besidder stor klasse og den vil helt sikkert også skabe røre i andedammen, det bør den i hvert fald gøre. En fed skive der sparker til alt, både døde og levende, obligatorisk for fans af monster tungt death metal med heftige thrash influenser.

VIII