Esqarial – Inheritance [Empire Records 2003]

Tag en ordentlig dosis death metal á la gammelt Morbid Angel, en god røvfuld fængende thrash, Bay Area style, tilsæt lidt klassiske guitarsoloer og lidt jazz, en grim og brutal mellemting imellem et growl og good ’ol crossover screaming og nogle kor med rent vokalarbejde, så har du hvad polske Esqarial byder på. Lyder det mærkeligt? Lidt ja, men hold kæft hvor er det fedt og så rykker det satme.

Kompositionerne er intelligente bygget op, man er aldrig i tvivl om at det er brutaliteten og ekstremiteterne der er i højsædet, men derindi bliver de fede guitar lækkerier flettet, samtidig med at der en sjælden gang eller 2 bliver budt på lidt jazz stemning.

Bandet’s force er helt sikkert når den stor på den brutale death thrash med growl, hamrende stortrommer, fængende guitar og headbanging, men de lidt anderledes indslag gør musikken mere end lytteværdig og distancerer albummet fra andre indenfor samme genre.

Lyden som indeslutter musikken er kraftfuld og temmelig ren og den understøtter både brutaliteten og de smukke guitarlege, helt kanon. Det eneste som jeg finder overflødigt her på skiven, er de 2 instrumentale mellemspil og det halvsjove cover af Hendrix’ ’Fire’. Derudover så er dette en skive der burde tiltale alle fans af thrash fueled death metal og lækkert og innovativt guitarspil.

VIII