Darkthrone – Hate Them [Moonfog/Nordic Metal 2003]

For tiende gang slår black metal bandet over dem alle til igen, 10 fuldlængde skiver, hvor alle er tro imod stilen, hvis vi ikke tæller det første death metal angreb "Soulside Journey" med.

Endnu engang byder de 2 dunkle nordmænd os på det vi kan lide at høre. Råt og upoleret black metal uden nåde. Nocturno Culto finder et riff, en basgang og en passende stemmeføring og Fenriz et passende trommemønster, så enkelt er det at spille hårdtslående black metal. Det band som var med til at sætte gang i anden bølge af black metallen er også det der fortsætter stilen ufortrødent.

Selvfølgeligt har Darkthrone lavet deres opus magnum og de vil aldrig igen nå den klasse de havde i starten af halvfemserne. Men dette er ikke ringe, et godt sammensurium af deres albums.

Den rå og grimme lyd fra "Panzerfaust", den fængende enkelhed som har været gennemgribende på alle skiverne, de episke momenter fra "Ravishing Grimness" og "Plaguewielder", den rå thrash fra "Total Death" og vokale åbenbaringer fra hele karrieren.

Bandets 3 første black metal skiver er højdepunkterne for bandet, så enkelt er det. Men endnu har Darkthrone ikke leveret et dårligt album og det gør de så sandelig heller ikke med "Hate Them". Det er ikke deres bedste skive, men den holder 100% og så indeholder den essensen af black metal!

VIII