Cause For Effect – Album [Bucho Discos 2002]

Så er de finske pionerer indenfor fusionsjazz core tilbage på scenen med deres debut fuldlængde skive. Efter at have hørt deres miniCD "PQ2" fra 2001, har jeg sgu ventet med længsel på at høre mere til den gale duo.

Duoen består af en trommeslager og en bassist/growler og så er det ellers dømt musik. Bassen ligger rytmen og leverer alt for mange fede tekniske detaljer. Imens kører trommerne konstant med finurlige rytmestrukturer og temposkift á la mange. Deroveni kommer growlet der leverer de samfundskritiske, korte og kontante tekster.

Selvom om man umiddelbart skulle tro at 42 numre på en halv time ville vare længe i selskab med 2 instrumenter og en vokal, så synes jeg at tiden flyver af sted når Cause For Effect er i spillen. Begge musikere viser gang på gang deres genialiteter og kunnen på deres respektive instrumenter, dette er sgu en skive for bas- og trommefeinschmeckere.

Hvis stilen grindcore med vilde jazzimproviserede indslag siger dig noget så er dette skiven, Teknisk fed, eksperimenterende, for at sige det mildt og rammende, så er denne skive satme genial!

IX