Biohazard – Kill Or Be Killed [Steamhammer/Nordic Metal 2003]

Sidst jeg stiftede bekendtskab med Biohazard var under en uskyldig ungdommelig flirt med hardcore, og det sidste jeg hørte til drengene fra Brooklyn var deres "State Of The World Address" skive tilbage for lang tid siden. Men nu er deres nyeste afkom "Kill Or Be Killed" dukket op i postkassen, og så skal den sgu da have et par ord med på vejen.

Det der først bider én i ørene, er den fandenivoldske aggressivitet og den hidsighed der omgiver albummet. Skiven er selvfølgelig også bandets refleksion på begivenhederne den 11/9-2001, og det kan satme høres. Der er tonsvis af nosser og had bag Evan Seinfeld’s over aggressive udgydelser, han spytter ligefrem hadet helt ind i stuen.

Guitarspillet er også lige på hårdt, brutalt og til tider temmelig punket. Der er faktisk en temmelig punket attitude over hele albummet.

Produktionen på albummet er temmelig tynd men stadig med masser af kraft og fokus på de rigtige ting. Guitaren er sprød og over det hele. Vokalen er påtrængende og trænger igennem alt og får sit budskab frem. Og så er der den alt for hårde lilletromme, de klaprende stortrommer og de larmende bækkener, en perfekt lyd til denne skive, der virkeligt bringer alt sammen til en perfekt helhed.

Nu er hardcore ikke noget jeg lytter meget til og jeg tvivler også på om jeg nogensinde vil komme til at lide genren. Men jeg må sgu krybe til korset og sige at denne skive er meget fed. Især på grund ad sin brutale ligefremme aggressivitet.

VII