Withering Surface – Force The Pace [Scarlet/Target 2004]

ws.jpg (15532 bytes)

Efter 3 års mere eller mindre stilhed er Withering Surface, nu klar med deres fjerde fuldlængde album, som også markerer det første på deres nye label Scarlet Records.

Det ligger hurtigt klart at drengene har noget de vil bevise. Der er meget energi, vilje og spilleglæde på skiven. Musikken oser af glæde for at trykke den af og vise hvad bandet egentligt er i stand til. Nogle fik det allerede set ved bandets koncert i Aalborg i april, hvor bandet var mere tændte, end i lang tid.

Musikken har stadig base i den melodiske death metal, med Michael Andersen’s sublime vokal på toppen. Den er denne gang "over the top" aggressiv, samtidig med at der bliver eksperimenteret lidt. Et par af effekterne vokalen bliver smurt ind i, lyder faktisk rigtigt godt og passende.

Musikken på albummet er også det bedste der er hørt fra bandet. Hurtigt, præcist og rammende. Det er nogle fede riffs der bliver tæsket igennem, og der bliver også leveret en del fede skrigende leads. Derudover er er skruet op for teknikken, så nu er der ikke bare fede og lækre ting fra de 2 guitarer. Men også bas og trommer er kommet rigtigt ind i legen. Og det viser sig at være et rigtigt stærkt træk, derudover lyder bandet også mere som en enhed.

Lyden er lavet af allestedsnærværende Tue Madsen og det har han gjort godt. Det er den hidtil bedste produktion bandet har haft… Hvorfor rejse til Sverige når vi har det bedre herhjemme?

Withering Surface byder med "Force The Pace" på deres mest helstøbte og teknisk orienterede album. Suveræne sange der hurtigt hænger ved og som bliver ved med at vise nye sider af dem selv. Rigtigt gode præstationer fra musikerne og god vokal, samt en masse spændende og nye elementer fra bandets side. Det her holder sgu hårdt og bandet virker som genfødt.

9/10