The Apperatus – Lost : Crossed [Selv finansieret 2002]

Dette norske band leverer på denne selv finansierede miniCD på godt gammeldags death metal, godt blandet op med melankolsk doom metal.

Opbygningen af numrene består af tunge grundriffs, der bliver smidt af sted i et behageligt tempo. Oveni dem ligger der noget fedt melodi arbejde, mange bands kunne lære noget af The Apperatus. Selvom man gerne vil bruge mange melodier, behøves det ikke at blive sukkersødt, man kan godt holde den mørke og melankolske stemning intakt.

Tempomæssigt foregår det meste i mid-tempo, lidt hen ad de hurtige parter på de 3 første My Dying Bride skiver. De storslåede melankolske stemningsflader har bandet her også tilfælles med det engelske band. Dog holder The Apperatus sig mere eller mindre til death metallen, selvom det er mørkt og tungt.

Der bliver leveret vokal af et par forskellige herrer på materialet, herpå da bandet havde problemer med vokallisten da skiven blev indspillet. Men alle vokaltyperne virker faktisk godt. Der bliver budt på grimme growls med lidt forskellige facetter. Hvis de i fremtiden kunne få forskellige vokaler ind over numrene, ville det sgu virke fedt. Den diskrete brug af keyboards er også fed, det giver en fed, lidt mystisk stemning og det virker godt sammen med guitarspillet.

Det er noget meget interessant materiale som The Apperatus og også en fed stil som de har taget til sig. Der er alt for få bands der leverer old school mid-tempo død med doomy tendenser og det er en skam. Vi kunne godt bruge nogle flere bands, med samme høje standard som The Apperatus indenfor denne niche.

7½/10