Scratching Soil – War Experience [Stygian Crypt Productions 2003]

En gang nihilistisk black/death metal med krigeriske undertoner er hvad russiske Scratching Soil leverer. Dette er bandets anden udgivelse, deres første har titlen "E Nihilo Nihil" og blev udgivet på bånd i 2001.

Eventyret foregår for det meste i mid-tempo velovervejede riffs bliver stille og roligt skudt af. Samtidig med at trommerne tordner lige så stille derudaf. Trommerne er programmerede men lyder okay, selvom de er lidt ensformige.

Vokalen er god og ond, en mellem ting imellem et skrig og et growl, der bliver trukket rigtigt meget ud. Numrene på skiven er ganske udmærkede uden at imponere. Standard death/black skæringer der byder på det de skal. Smadrende guitar arbejde der sammen med trommernes mange militante march rytmer. Giver en god atomsfære på albummet.

Det er et album der vokser støt med antallet af gennemlytninger. Det er en fed gang metal der bliver leveret. En rigtig trommeslager ville dog gøre underværker. Der en del fede temposkift på skiven, men et ordentligt fill her og der ville gøre underværker. Derudover formår bandet at levere en fed atmosfære, hvori hadske, melankolske, fortvivlede og krigeriske nuancer står frem. En okay skive der ikke flytter bjerge men sagtens kan høres mange gange. Derudover tror jeg at bandet besidder stort potentiale til at levere rigtigt fedt materiale i fremtiden.

6/10