Reign Of Erebus – Inversion Principle [Blackend/Target 2004]

reignoferebus.jpg (5456 bytes)

Når man først får åbnet for engelske Reign Of Erebus’ sluser, skal der meget til at lukke dem. Den mørke, kaotiske ondskab flyder ud af højtalerne, som en tyk ærtesuppe. Den kolde misantropiske stemning omklamrer den stakkels lytter, og driver én nærmere galskabens rand.

Bandet byder på black metal af grimmeste karakter. Guitaren er distorted og meget larmende, de fede og smadrende riffs bliver leveret med sikker hånd. Ind imellem optræder grimme og forstyrrende leads. Trommernes smadrer af sted, som regel i et højt tempo i baggrunden, igen meget larmende. Larmende er et kodeord for bandet, den samme rodede kaotiske ondskab, som hærgede på Emperor's tidlige materiale, er også at finde på denne skive.

Vokalen er ond og gennemtrængende, en mørk nat og volumen på max, så er der ikke mange naboer der ikke får mareridt. Vokalen er som taget ud af en ond drøm, meget forstyrrende.

Skiven er indspillet live i studiet og det giver materielt en perfekt stemning. Lyden er kold og lettere rodet, men det er med til at bygge atmosfæren op. Men medlemmernes had og vilje smitter af og giver en perfekt baggrund for musikken.

De 8 skæringer som bandet selv har komponeret er på toppen. Der er ikke gået på kompromis nogle steder, det hele er ondt, mørkt, brutalt og skånselsløst. Derudover er den sagte brug af meget mørke keyboard stykker her og der perfekt, endnu en forstyrrende element, der gør musikken mere mystisk. Cover versionen som bandet leverer af Zyklon B's ’Warfare’ er også på toppen og gør både nummeret og bandet ære. Reign Of Erebus har formået at skabe samme atmosfære og lyd og mystiske element, som der var at finde på de tidlige skandinaviske black metal udgivelser. Hvis folk ville tage hovedet ud af busken og give skiven her en chance, så vil der være mange som bliver overraskede.

8/10