Persuader – Evolution Purgatory [Noise Records/Target 2004]

persuader.jpg (6600 bytes)

Vinderne af dette års "Young Metal Gods" er svenske Persuader og efter at have lyttet denne skive igennem, en masse gange kan jeg godt forstå det.

Den står på storsmadrende power metal i bedste tysker stil fra dette unge band. De har bare en gennemsnitsalder på 23 år, og det er svært at høre. Kompositionerne er fuldt gennemførte og alt for lækre. De er smækhamrende fængende og samtidig fyldt med vilde individuelle detaljer. Især de 2 guitarister imponerer. Der bliver leveret riffs i en vild fart, men med i et gennemtænkt forløb. Der er masser af "over the top" leads, soloer og løb, der vil gøre mange, meget ældre spadesvingere misundelige.

Vokalen er også imponerende, stor og kraftfuld og meget pænt varieret. Derudover leverer selveste Piet Sielck backing vokal på skiven. Det er også ham der har produceret skiven. Det har han gjort godt. Lyden er kraftfuld, den bliver nærmest kastet ud af højtalerne. Men er stadig ren og instrumenterne ligger i fint niveau i forhold til hinanden. Derudover er der smæk på både trommer og bas.

Dette kunne meget let gå hen og blive årets power metal skive. Den er sgu for fed. Selv efter 15 gennemlytninger, sidder man stadig med åben mund og polypperne hængende ud. De er en gang imponerende musik som kvartetten leverer. Der skal ledes længe efter en ligeså kraftfuld og varieret power metal skive. Med så gode musikalske egenskaber og ideer, samt god udførelse.

9/10