Livjatan – Infernal Necromancy [Demo 2001]

Bandet her har været langt tid undervejs. Mainman Diabolos, som også har indspillet dette demo egenhændigt, skrev og indspillede det første nummer ’Moonstruck’, som også er at finde her på demoen, tilbage i 1992.

Hvis vi starter med ’Moonstruck’ som er det sidste nummer her på demoet, så er musikken umiddelbart okay, selvom det på grund af den ringe lydkvalitet er svært at høre hvad der foregår. Guitararbejdet er meget fedt og bærer spor af den fængende og spøgende lyd, der senere kommer til at kendetegne bandet. Det er altid fedt og interessant at kende et bands musikalske fortid, men i dette tilfælde er det ikke den store oplevelse.

Videre til de 4 demo numre fra 2001 og her bliver grundstenen til Livjatan i dag virkeligt lagt. Her har Diabolos fundet sin stil og arbejder sikkert med kompositionerne hen imod den prægtige black metal, bandet nu er kendt for.

De fængende guitarer og den onde og grimme vokal. Jagende atmosfærer og mysticisme.

Igen er indspilningen ikke særligt god og plages af en masse støj. Dog går stemningen i musikken klart igennem, så lyd kvaliteten er næsten til at leve med. En sjov lille ting der viser Diabolos’ kompositoriske evner og grundstenen til hvad Livjatan er i dag. Dog er musikken på demoet mere influeret af den tidlige heavy metal inficerede black metal, end hvad tilfældet er i dag.

5/10