Incapacity – 9th Order Extinct [Cold/Metal Blade/Target 2004]

incapacity.jpg (14195 bytes)

Dette svenske band album debuterede sidste år, men det må have gået min næse forbi. Jeg har i hvert fald aldrig stiftet bekendtskab med Incapacity’s debut skive "Chaos Complete".

Stilen er som tusinde andre bands for tiden, harskt death/thrash. Der er alt fra smadrende death lige ud af landevejen, tunge nakkeknusende thrash stykker. Til pænt upassende melodisk lir og bas show off. Bandet er da også dannet af bassist Anders Edlund, som også huserer i Solar Dawn.

Kompositionerne er oftest udmærkede, ganske standard trampe derudaf med flyvende hår i alle retninger. Men så en gang imellem tager den pæne melodi fanden over, og det bliver lidt sukkersødt, i forhold til den retning bandet med det første nummer udstikker.

De musikalske præstationer er okay. Bassen leverer mange rigtigt fede ting og har fået rigtigt meget plads i lydbilledet. Derudover er Drette’s grumme vokal jo altid et lyt værd.

Det er ikke en skive man pisser i bukserne af glæde over. Det er habilt death/thrash med både gamle og nye elementer, samt lidt melodi. Så er du til det og kan lide et godt grumt growl, så tjek skidtet ud, det kan sagtens høres.

6/10