Forefather – Ours Is The Kingdom [Karmageddon/Target 2004]

forefather.jpg (6915 bytes)

Selvom dette rent faktisk er Forefathers 4. fuldlængde album, så må jeg indrømme at dette er første gang at jeg hører bandets musik i sin helhed. Men hvis bandets forrige skiver lever op til denne, så er jeg godt nok gået glip af noget.

Den engelske duo leverer episk heavy metal med et melankolsk touch. Kompositionerne er fantastisk fangende og samspillet imellem musikkens stemninger og teksterne er rigtigt godt. Der er blevet brugt noget tid på at få det hele til at spille sammen.

I sig selv er musikken ikke det store mesterværk, Udmærkede riffs og et par fede leads her og der. Trommerne virker mere eller mindre som perkussion og bassen er med for at holde rytmen, selvom der optræder lidt fedt basspil her og der. De få steder der bliver brugt keyboards, virker det meget godt, det skulle måske bruges noget mere.

Det der holder skiven oppe over skyerne, er det fede vokal arbejde fra Wulfstan. Han har en meget fed vokal og veksler den godt i sammenhæng med stemningsskiftende i musikken. Sammenspillet imellem musikken, vokalen og teksterne er det der gør Forefather noget helt specielt.

Gode kompositionerne, meget interessante tekster, god vokal og uovertrufne atmosfærer. Der bærer en tilbage til England og kampene imellem blodtørstige vikinger og engelske bønder. Forefather har fat i den lange ende af denne genre og har leveret et rigtigt godt album.

8½/10