Devil-May-Care – Awe [Stygian Crypt Productions 2003]

devilmaycare.jpg (19235 bytes)

Der foregår meget på den russiske, ja vel hele den østeuropæiske scene, som ikke når os i lille Danmark og resten af Europa. Det er egentligt lidt af en skam, da det flere gange er bevist at der er masser af fede bands derovre.

Devil-May-Care stammer fra Rusland og her på deres første skive, leverer de en gang melodisk black metal inspireret metal. Bandet formår at opbygge nogle meget fængende og lytteværdige melodier. Guitarerne går godt i spænd med keyboardet, som ofte ligger og leger med netop guitarerne.

Bandet har egentligt opbygget nogle fede numre, som dog mister lidt af intensiteten hen ad vejen, da der bliver kørt lidt for meget i det samme spor. Derudover så er meget af det Devil-May-Care leverer blevet hørt før. Når det går vildest til og musikken er fedest minder den mest af alt om Emperor anno "Anthems To The Welkin At Dusk". Andre gange lyder det mest af alt som Cradle Of Flith omkring "Dusk… And Her Embrace". Bandet lyder til tider originalt, med spøgende vokaler, folkemusiske influenser og noget okay heavy metal guitar spil.

Det er en udmærket debut Devil-May-Care har leveret. Dog holder skiven ikke i længden, den er for kedelig og for uoriginal. Det ene guitarspor har også en ubehagelig tone, som man efter 2 lyt i træk får ondt i ørerne af. Derudover er de programmerede trommer heller ikke det mest interessante at høre på. Lyden er ikke så slem, de lyder som et dårligt triggered trommesæt, og dem er der jo p.t. mange af. Programmeringen er bare kedelig og forudseelig.

Hvis du er til melodisk metal med masser af black metal influenser, masser af heavy metal referencer, gotisk atmosfære og referencer til de 2 nævnte skiver, så tjek "Awe" ud!

4/10