Chaosbreed – Brutal [Century Media/Target 2004]

chaosbreed.jpg (16510 bytes)

Death metallen er igen i fuldt flor og især den gamle stil er på et hastigt fremmarch. Chaosbreed stammer fra Finland og byder på 5 hærdede herrer indenfor metal. Og også et par stykker der beskæftigede sig med stilen, dengang old school death metal var temmelig ny.

Navnene er Taneli Jarva, Oppu Laine, Esa Holopainen, Nalle Österman og Marko Tarvonen. Kvintetten byder på råt og brutalt old school dødsmetal, med mange referencer fra andre bands.

Musikken er tung og smadrende, den kører derudaf i et meget fast tømret pace, der sjældent går alt for hurtigt. Guitarerne leverer fede og meget klassiske riffs og leads. Der er ikke mange nye toner under solen og det gør faktisk ikke så meget. Chaosbreed leverer deres metal på en fængende, sympatisk og meget nostalgisk måde, man kan ikke lade være med at blive revet med.

Vokalen er fed og meget rå, et suverænt temmelig laid back growl. Man kan høre hvad der bliver growlet og en ikke så syg udgave af Chris Reifert er et godt reference punkt. Numrene er også velskrevne, man kan tydeligt høre at bandet ved hvad det handler om.

Produktionen er også meget enkel, men fyldestgørende. De simple guitarspor fræser deres vej igennem lydmuren. Bassen klimprer grumt lige bag, men kan altid høres. Trommerne smækker deres midtempo smadder af sted og vokalen ligger på toppen. God detaljeret lyd, der ikke er i nærheden af at være poleret, sådan.

Fans af blastende death/grind og folk der forlanger bare lidt innovation på et hvert album, skal krybe langt uden om Chaosbreed. Dette er old school death metal med følelse og en attitude der siger: "Fuck nytænkning, det her er lavet før og nu laver vi det igen!!!". Det er tungt, det er grimt, det er smadrende, det er endnu et tæskefedt band, der giver os brugbart death metal.

8/10