Anubis Gate – Purification [Locomotive/Target 2004]

anubisgate.gif (18658 bytes)

Siden at Jesper M. Jensen i 2001 dannede Anubis Gate og stille og roligt fik samlet sit band. Har folk ventet med spænding på debut skiven, som nu er smidt på gaden af Spanske Locomotive Music.

Vi bliver budt på storslået heavy metal med både progressive og power metal tendenser. Derudover har bandet formået få indbygget en episk og meget mystisk stemning over musikken, der gør at man er fanget fra start til slut.

Musikalsk står den på storfængende guitarriffs, fede leads og lettere progressive sangopbygninger. Rytmesektionen er tight og hårdtslående, udover at holde rytmen i et hårdt greb bliver der også leveret lidt lækkerier fra både bas og trommer. Det dæmpede keyboard spil der her og der bliver brugt, er også med til at opbygge den mørke og fede stemning.

Vokalist Torben Askholm’s stemme er stor og prægtig og når den først sidder fast, så vil man have mere og mere. Han passer perfekt til musikken og han formår at følge numrenes stemninger, kanon vokal.

Pladen er indspillet hos og produceret af Jacob Hansen og han har endnu engang gjort et godt stykke arbejde. Lyden er meget tung og mørk og passer godt til musikken. Instrumenterne er fint separeret fra hinanden, så alle detaljer kommer pænt igennem og vokalen ligger godt i mixet. Dog kunne jeg godt have ønsket mig en mere løs og organisk trommelyd, jeg tror det ville klæde musikken meget.

Drengene har begået intet mindre end et mesterværk her med deres første skive. Hvis dette ikke kan sparke noget i gang på den internationale scene, hvad kan så. Fedt at have et debuterende dansk band der er med i allerførste række.

9/10